Arriba a Barcelona la fira dels iots més cars del món

El mínim per una setmana de vacances a un d'aquests iots és de 25.000 euros
El Seraph és un dels pocs baixells espanyols | Cedida

 

Ha arribat a Barcelona, per primer cop, la fira dels iots més cars del món. S'ha ubicat a la marina de luxe que es va crear al Port Vell i compta amb vaixells superexclusius que només es poden llogar per diversos milers d'euros diaris: s'ha de pagar, com a mínim, un total de 25.000 euros per una setmana de vacances. Els clients, però, no podran pujar als vaixells fins a l'estiu. Segons el portal 324, són els representants els que decideixen on i quan passaran els seus dies de repòs aquests adinerats clients. 

Un dels pocs vaixells amb bandera espanyola és el Seraph, que es troba entre els 60 superiots que aquests dies es troben al Port Vell. L'embarcació més gran d'aquesta fira és l'Indian Express, un iot de 95 metres d'eslora on poden passar les vacances fins a 12 persones. Això sí, el cost d'estar-hi durant una setmana ascendeix als 750.000 euros. A banda, s'ha de pagar una propina del 10% del lloguer, el combustible i la resta de despeses. 

 

Moltes vegades és la cuina, que es troba en mans d'importants xefs, el que finalment decanta als clients cap a un superiot o un altre. Tot i que la majoria d'embarcacions que s'exposen en aquesta fira passaran l'estiu fora de Barcelona, els organitzadors asseguren que la ciutat comtal ingressa 750 milions d'euros anuals provinents d'aquest sector.