Arriba la primera producció conjunta de la història entre TV3 i IB3

És 'No perdis el compàs!', un concurs que s'emetrà el dissabte a la nit a les dues cadenes
Victòria Maldi i José Corbacho presentaran l'espai | ACN

 

Les cadenes TV3 i IB3 col·laboren per primera vegada en una producció conjunta. Es tracta de 'No perdis el compàs!', un concurs familiar de dues hores de durada que s'emetrà simultàniament als dos canals. La primera entrega arribarà dissabte a la nit, i setmanalment comptarà amb tres equips formats per tres membres de la mateixa família. Els concursants hauran de participar en diverses proves i demostrar els seus coneixements musicals. Victòria Maldi i José Corbacho seran els encarregats de presentar aquest espai. 

'No perdis el compàs!' comptarà amb cançons catalanes de l'«imaginari comú», passant d'artistes com Tomeu Penya a Sau o La Trinca. També, però, apareixeran cançons en italià, anglès o d'altres idiomes. El plató estarà format per dues àrees ben diferenciades: en una podrà veure's un escenari amb tres faristols davant; a l'altra, hi haurà tres micròfons que aniran amagant-se fins a arribar a terra.

 

El programa constarà de diverses proves, com ara «Venen de totes bandes», un espai on la rapidesa serà essencial. «Als micròfons» és una prova on les famílies hauran de cantar cançons, mentre que «Paraules que canten» comptarà amb preguntes obertes per part dels presentadors. 'No perdis el compàs!' tindrà també una prova final en què cada membre de l'equip haurà de participar. Durant 80 segons els concursants hauran d'encertar el màxim nombre possible de solistes o grups que apareguin en pantalla. Cada encert es traduirà en un premi de 500 euros i cada coincidència entre els tres membres de la mateixa família en sumarà 1.000. El premi màxim és de 20.000 euros. 

Vicent Sanchís aposta per ampliar les col·laboracions entre televisions públiques per tal de compartir espais entre territoris i assolir «costos més raonables». El cap de programes d'Entreteniment i Culturals de TV3, Cristian Trepat, celebra aquesta estrena i es mostra satisfet amb l'existència de més programació que es pugui «mirar en família». 'No perdis el compàs!', que constarà de tretze programes, en tindrà un de molt especial: es podrà veure un programa VIP on entre els protagonistes hi haurà moltes cares conegudes. Concretament, hi apareixeran Dani Ramírez, Gemma Puig o Anna Boadas, entre d'altres.