YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Arriba l'últim eclipsi de Lluna de 2016

L'eclipsi es podrà veure a la nit fins a les 23.00 hores. | Cedida.
 

Avui serà possible observar un eclipsi de Lluna. El punt àlgid de l’eclipsi serà a les 20.50 hores, moment en què el cel estarà completament clar i finalitzarà a les 23.00 hores, ja amb algunes zones amb núvols. L’únic satèl·lit terrestre es tornarà fosc a tot Europa i així es produirà l’últim eclipsi d’aquest 2016, que anunciarà la imminent arribada de la tardor. Un eclipsi lunar té lloc quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna, de manera que queden alineats o estan a punt de fer-ho. L’ombra de la Terra es projecta sobre la Lluna, que en aquest moment es troba en fase plena.  

Tot i que el nostre planeta farà ombra a la Lluna, l’eclipsi d'avui serà penombral —i no ombral o total— i, per tant, la lluna no arribarà a desaparèixer per complet durant uns instants sinó que es podrà veure com canvia de color i s’enfosqueix paulatinament. L’eclipsi serà penombral perquè no hi haurà una alineació dels astres, sinó que la Lluna estarà situada en la zona de la penombra de la Terra. Tot i així, com que es trobarà en fase lunar plena i tindrà una lluminositat del 98% serà possible observar el canvi.

Però la Lluna no serà l'únic objecte del sistema solar que podrem veure, ja que durant la matinada es podrà observa amb més facilitat el planeta Mercuri, un dels planetes més difícils de veure a simple vista perquè pertany al grup de planetes inferiors, és a dir, la seva òrbita és més propera al Sol que a la Terra. L'últim cop que es va poder observar Mercuri va ser a mitjans d'agost. Ara, amb l'arribada d'aquest eclipsi parcial penumbral les possibilitats de veure l'objecte del sistema més proper al Sol augmenten.


Comentaris

envia el comentari