Artur Mas, condemnat a dos anys d'inhabilitació i 36.500 euros de multa

Per la seva banda, Ortega estarà un any i nou mesos inhabilitada i Irene Rigau un any i sis mesos | Tenen unes multes de 30.000 euros i 24.000 euros, respectivament

La sentència a Mas, Ortega i Rigau per la consulta del 9N es coneixerà aquest dilluns. | CatalunyaDiari.cat

S'acaba de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre del 2014. Tots els acusats han estat condemnats per desobediència i han estat absolts del delicte de prevaricació. Així doncs, Artur Mas ha estat tindrà dos anys d’inhabilitació a càrrecs electes d’àmbit local, autonòmic o estatal i haurà de pagar una multa de 36.500 euros; Joana Ortega està condemnada a un any i nou mesos d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros i, per la seva banda, Irene Rigau a un any i sis mesos d’inhabilitació i una multa de 24.000 euros.

La sentència s'ha revelat als acusats per lectura pública del president del TSJC i ponent de la mateixa, Jesús María Barrientos, a la sala civil i penal, la mateixa on van estar al judici, en el qual els tres s'enfrontaven a condemnes d'inhabilitació per desobediència i prevaricació de deu anys per a Mas i de nou per a Ortega i per Rigau, a més de 36.000 euros de multa a l'expresident i 30.000 a les exconselleres.

El judici va quedar vist per a sentència el 10 de febrer després d'una setmana. Mas va assegurar en el torn d'última paraula que no van desobeir el Tribunal Constitucional (TC) amb la consulta sobre la independència, sinó que van plantar cara al Govern espanyol.


Comentaris

envia el comentari