L'Agència Catalana de Salut afirma que la meitat dels antibiòtics actuals no compleixen amb la seva finalitat

Els experts consideren que les resistències als antibiòtics és un repte global

Diversos paquets d'antibiòtics
Diversos paquets d'antibiòtics | CatalunyaDiari.com

La sotsdirectora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Carme Chacón, ha fixat que un 50% dels antibiòtics actuals no arriben a complir amb la seva finalitat.

Així ho ha dit davant els mitjans, en el marc de la jornada 'Les resistències als antibiòtics, un repte global' que s'ha celebrat, aquest dilluns 13 de novembre, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'acte ha comptat amb experts internacionals, on Chacón ha assenyalat que no realitzen la seva comesa «perquè els tractaments no serveixen per a aquestes malalties».

Ha detallat que aquest fenomen és un problema global i no té solucions parcials, però ha precisat que la «lluita implica mantenir a ratlla els bacteris» que hi ha en el cos i que són resistents a aquests medicaments amb pràctiques com la no automedicació, sempre amb prescripció facultativa; bona neteja dels aliments; cuidar la higiene personal, entre altres mesures, que evitin la transmissió de microorganismes, ha remarcat.

En aquest sentit, Chacón ha dit que «no s'està vigilant de la forma adequada» i ha tornat a apuntar que es tracta d'un problema global. D'altra banda, la rectora de la UAB i catedràtica de Farmacologia, Margarita Arboix, també ha participat en la jornada.

Arboix ha recordat que fa anys es va engegar un pla per introduir aquesta temàtica en estudis de Medicina, Infermeria i Veterinària: «És important que els estudiants el coneguin perquè seran el motor del futur», encara que ha afirmat que no només passa per ells, també per la ciutadania, que ha de saber que no pot fer un ús indegut dels antibiòtics.


Comentaris

envia el comentari