Pablo Iglesias en un míting

Assenyalen qui seria la nova «amiga íntima» de Pablo Iglesias

La setmana passada va transcendir la seva ruptura amb Irene Montero, tot i que la ministra ni ho confirma ni ho desmenteix

A finals de la setmana passada sortia a la llum pública la notícia de la separació entre Pablo Iglesias i Irene Montero. Segons la informació, que va avançar 'El Cierre Digital', l'exlíder de Podemos i l'exministra d'Igualtat han posat punt final a la relació després de cinc anys i tres fills en comú. Aquest cap de setmana, Montero emetia un comunicat a les xarxes on carregava contra les intromissions en la seva vida privada, però ni confirmava ni desmentia que s'hagi separat d'Iglesias.

El pas dels dies no acaba d'aclarir la incertesa sobre la qüestió, però van apareixent noves informacions al respecte. Aquest dilluns, 12 de juliol, va ser 'Periodista Digital' qui va aportar nous detalls sobre la ruptura i sobre la situació actual de Pablo Iglesias, que asseguren que ha iniciat una nova relació. El mitjà avança que Iglesias ja té una nova companya sentimental.

Pablo Iglesias tindria una nova parella, segons 'Periodista Digital'

'Periodista Digital' ahir afirmava que Iglesias «ha iniciat una relació sentimental amb una companya de partit, l'explosiva pèl-roja Lilith Verstrynge». La jove, nascuda el 1993, és des de fa una setmana la nova secretària d'Organització de Podemos. En el següent vídeo la veiem intervenint en un acte electoral de la formació:

Es tracta, a més, de la filla de Jorge Verstrynge, que va ser número dos de Manuel Fraga a Alianza Popular (1979-1986) i després d'això va virar a posicions més progressistes. Lilith Verstrynge seria, segons el citat mitjà, la nova parella de Pablo Iglesias. Alhora, 'Periodista Digital' assegura que fonts oficials de Podemos neguen no tan sols la nova relació, sinó també la ruptura Iglesias-Montero.

Montero respon indignada als rumors, però ni confirma ni desmenteix la informació

Al seu torn, Montero es pronunciava aquest cap de setmana, com dèiem, sense confirmar ni desmentir el punt final de la relació amb Iglesias. «M'han demanat moltes vegades confirmar o desmentir notícies que tenen a veure amb la meva vida», afirmava d'entrada la ministra. «Ni ho he fet ni ho faré quan altres ho decideixin per mi», deia.

I exposava, amb preocupació: «La claveguera menteix sobre la teva parella fins i tot quan ja ha deixat la política, difon intencionadament rumors, t'assetgen judicialment. Et persegueixen a casa teva, durant les vacances, persegueixen els teus fills», manifestava Montero, molt indignada. «Quan això passa, la teva família es preocupa, els teus amics i amigues es preocupen, la teva gent es preocupa».

«Detesto la claveguera que menteix tant i amb tanta poca vergonya, els que els protegeixen i els que no els planten cara perquè pensen que no va amb ells», tancava la ministra d'Igualtat.

Pablo Iglesias, desaparegut de la llum pública des del 4 de maig

L'allau d'informació surt a la llum pública quan ja s'han complert dos mesos des que Pablo Iglesias va abandonar la política. Va ser la nit del 4 de maig, després de no aconseguir liderar el bloc d'esquerres a Madrid i ni de bon tros posicionar-se com a alternativa a una Isabel Díaz Ayuso que va arrasar. Iglesias va anunciar que deixava la política una mica més d'un mes després de deixar el càrrec de vicepresident segon del govern espanyol.

El líder de Podemos passava del tot al no-res en qüestió de setmanes. També pel que fa a protagonisme mediàtic: després del 4 de maig, tan sols se l'ha vist en dues ocasions. La primera, en una imatge en la qual es confirmava el seu canvi de look (s'ha tallat la cua); la segona, en una conferència telemàtica en què no va parlar de política.

Veurem si els propers dies Iglesias reapareix i, sobretot, si les diferents informacions que han aparegut es van confirmant.