L'Audiència Nacional cita a declarar Corinna Larsen

Ha estat citada a declarar el pròxim 8 de setembre

Imatge d'arxiu de Corinna Larsen
Ha estat citada a declarar el pròxim 8 de setembre | Catalunya Diari

El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha reobert aquest dilluns la peça 5 del conegut com a 'Cas Villarejo', concretament l'oberta després de la revelació de les converses entre Corinna Larsen i el comissari jubilat, José Manuel Villarejo, i ha citat a declarar a tots dos com a investigats el pròxim 8 de setembre

Segons han informat a Europa Press fonts jurídiques, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 ha imputat també al que va ser soci de Villarejo al Grupo Cenyt, Rafael Redondo, i a l'empresari expresident de Telefónica, Juan Villalonga.

Una conversa a Londres l'any 2015

En aquesta peça del cas Villarejo, s'investiga la conversa que el mateix Villarejo i Villalonga van mantenir amb Corinna en el domicili a Eaton Square, a Londres, el juny de l'any 2015. 

La gravació de la trobada va ser publicada per diversos mitjans de comunicació. En aquesta xerrada, la que va ser amiga íntima del rei Joan Carles en el seu moment, afirmava que aquest posseïa suposadament un comptebancari a Suïssa, i que part de la fortuna estava oculta sota la identitat d'Álvaro d'Orleans de Borbó i de l'Advocat Dante Canonica. 

La imputada també afirmava que el monarca Joan Carles I va cobrar part de la comissió de l'AVE a La Meca, de 100 milions d'euros. La Fiscalia del Tribunal Suprem investiga en l'actualitat aquests fets, sobre els quals haurà de pronunciar-se en les pròximes setmanes. 

Peça 'Carol', arxivada l'any 2018

El setembre de 2018, el jutge del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'audiència Nacional, Diego de Egea, va arxivar aquesta peça del cas Villarejo sobre les suposades revelacions de l'examiga de Joan Carles, i ho va fer seguint el criteri de la Fiscalia Anticorrupció

El magistrat prenia llavors la decisió quan va entendre que no hi havia indicis d'un delicte de descobriment i revelació de secrets i suborn respecte a Villarejo, l'únic investigat d'aquesta peça denominada 'Carol'. 

Ara, el magistrat Manuel García Castellón reobre la causa per investigar si Corinna va cometre un presumte delicte de suborn junt amb el comissari Villarejo. Mals temps per haver estat a prop de Joan Carles en aquells anys tan tèrbols. 

«No ho ha fet perquè m'estimi molt»

Segons va dir Corinna a Villarejo en aquelles gravacions, l'empresària instal·lada a Mònaco va ser utilitzada per Joan Carles com a testaferro per ocultar el patrimoni i propietats a l'estranger. Segons Corinna, la motivació de Joan Carles no hauria estat de caràcter personal, sinó fiscal: «No ho ha fet perquè m'estimi molt, sinó perquè resideixo a Mònaco».

En la seva cita amb el comissari Villarejo, avui en presó preventiva, haurien quedat destapats alguns dels secretsmillorguardats de la que es va definir com a amiga entranyable del rei emèrit en una entrevista del 2013. L'empresària i assessora d'Albert de Mònaco va mantenir una llarga relació sentimental amb el monarca, la qual va sortir a la llum arran de l'accident a Botswana, quan estava amb ella en una cacera.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari