Augmenta el col·lapse a les oficines per renovar i expedir el DNI per culpa d'un error informàtic

El passat dijous les oficines de tot l'Estat van estar sense funcionar durant més de tres hores per un error del 'software' que fan servir

Un error informàtic augmenta el col·lapse a les oficines d'expedició i renovació del DNI | Cedida

Renovar el DNI és una autèntica odissea des de principis d'any per la falta de personal, i això ha provocat un veritable caos a les oficines de renovació i expedició de DNI, a més de llargues llistes d'espera. Tot i així, aquestes últimes setmanes el problema ha anat a més, i és que els ordinadors i el programa informàtic que s'utilitza per expedir els documents han patit diversos problemes tècnics. «Ens van ajustar el temps d'expedició, i ara hem de tardar dotze minuts, però quan hi ha problemes es tarda més, i és impossible arribar a temps», explicava un dels funcionaris sobre els errors que està donant el 'software' que fan servir. 

Tal com ha explicat a 'El Confidencial', el dia més dramàtic va ser el passat dijous, quan el programa va caure completament a tot l'Estat durant més de tres hores. Concretament, entre les 12.45 i les 16.00 hores l'aplicació va deixar de funcionar, provocant un gran caos, que va augmentar encara més el temps i les llistes d'espera. I és que tota la gent que tenia cita en aquella franja horària va haver de demanar-se una nova, incrementant el temps d'espera, com a mínim, dos mesos més, pel gran nombre de sol·licituds que hi ha durant l'època estival.

Davant la preocupant situació i les contínues queixes de la gent, es va activar una mesura auxiliar per reduir mínimament les cues. Aquest pla de xoc consistia en una actualització de l'aplicació, que va permetre reservar cita prèvia als forats existents els dos dies següents. D'aquesta forma, no es desaprofitaven aquests forats com passava fins ara, quan el programa no deixava demanar hora fins passats dos dies després de la sol·licitud. Precisament, és aquesta nova actualització la que va originar les falles al sistema la setmana passada. 


Comentaris

envia el comentari