IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Augmenta l'aparició de xeringues a la via pública de Mataró

L'Ajuntament prendrà mesures incrementant la vigilància al barri de Cerdanyola, on ha tingut lloc el fet

Xeringa en un portal del barri | Cedida

Han aparegut diverses xeringues a la via pública a la ciutat de Mataró, al barri de Cerdanyola. Aquest fet, segons informa el diari digital 'Capgròs', ha provocat que les autoritats incrementin la vigilància al barri, com a mesura per estar alerta de qualsevol negoci o acte relacionat amb el tràfic o consum de drogues. El regidor de Salut, Joan Vinzo, ha explicat que l'augment d'aquest tipus d'estris perillosos ha comportat que s'incrementi la presència policial i que hi hagi agents destinats a parlar amb els usuaris per «poder intercanviar xeringues estèrils per les que ja estan fetes servir i, a banda, recollir les que hi hagi abandonades».

Els responsables de Benestar Social asseguren que «no hi ha nous usuaris, sinó que tant ells com els traficants es mouen quan hi ha una pressió en zones concretes». És a dir, el consum de drogues no es dona a una zona fixa, sinó que va passant d'un lloc a un altre, cosa que dificulta que la mesura posada en pràctica funcioni correctament. A més, Vinzo ha afegit: «combatre això és complicat, perquè parlem d'un col·lectiu que pot ser propens a tenir un acte incívic de deixar una xeringa al carrer, amb això treballem amb les vigilàncies, treballs grupals i la presència dels agents de salut».

Per últim, el regidor aconsella els veïns que truquin a la policia si es troben una xeringa pel carrer, abans de «penjar-ho a Twitter i Facebook», ja que amb les xarxes es genera alarma social però no s'arregla el problema. D'altra banda recomana que en cas de punxada accidental «cal anar a l'Hospital de Mataró immediatament, on s'activa un protocol per evitar infecció de VIH i es fa un tractament específic».


Comentaris

envia el comentari