Augmenten un 36% els casos d'agressió sexual a Barcelona entre el 2012 i el 2016

Sobretot es produeixen en l'àmbit festiu, en l'oci nocoturn

Sobretot es produeixen en l'àmbit festiu, en l'oci nocoturn | CatalunyaDiari

Des del 2012, les agressions sexuals han augmentat a tot Catalunya i, la majoria d'elles, són en forma de violacions. Concretament a Barcelona, han augmentat un 36% entre els anys 2012 i el 2016 i el 90% dels casos són violacions, segons informa 'Betevé'. Les dades s'extreuen de l'Hospital Clínic, el centre de referència d'aquest tipus d'agressions a la ciutat, que recull els casos en què la víctima acudeix al servei d'urgències. De tots aquests casos registrats, el 53% de les víctimes tenen entre 16 i 25 anys.

Segons les dades, les agressions es cometen en l'àmbit festiu, d'oci nocturn. Dins d'aquestes dades també s'hi inclou la violència entre parelles o familiars. El president de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere de l'Hospital Clínic, Manel Santiñà, apunta que aquesta dada és poc representativa, perquè en els casos de violència entre parelles, les víctimes no solen acudir a l'hospital, només si l'agressió ha estat molt violenta. Un cop a urgències, la víctima rep l'atenció d'un treballador social, que l'insta a denunciar-ho; d'un ginecòleg o cirurgià; d'un infectòleg, per tal d'evitar infeccions; i d'un psiquiatra per evitar que el pacient se sentí culpable i perquè no recordi l'agressió molts cops.

Del 90% de casos de violacions, n'hi ha un 57,3% que són vaginals, un 7,99% que són anals i el 2,96% són bucals. A més, un 22,04% dels casos esdevenen sense que la víctima en tingui coneixement. La resta, un 9,66% fan referencia a tocaments sense consentiment. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra demanen que les víctimes ho denunciïn, perquè el 75% dels casos s'acaben resolent perquè l'agressor és conegut per la víctima.


Comentaris

envia el comentari