IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Baixa l'IVA de l'alcohol als locals nocturs i les entrades al 10%

Aquesta reducció del 21 al 10% d'IVA podria no veure's reflexada ja que els hostalers no van augmentar els preus quan va incrementar-se del 8 al 21%

Ja fa quatre anys que el govern del Partit Popular va augmentar l'IVA de les entrades i begudes alcohòliques del 8 al 21%. Ara torna a baixar al 10%, un canvi que agraeixen les butxaques dels hostalers i els empresaris que gestionen locals nocturns, ja que són aquests els que han vist afectades les seves vendes durant els darrers anys. Malgrat la bona notícia, segurament els consumidors no veuran una modificació del preu de l'alcohol a aquest tipus de locals, ja que quan va augmentar l'IVA els hostalers no van incrementar els preus i ho van assumir econòmicament ells. 

Després de l'augment de l'impost que va decretar el govern, més de 5.000 locals van haver de tancar a Espanya, i aproximadament uns 300 a Catalunya. Ara que s'ha tornat a canviar l'impost, la mesura beneficiarà al voltant de 6000 establiments de tot l'Estat, a més d'haver arribat en el moment idoni per la temporada d'estiu, segons explica Spain Nightlife. 


Comentaris

envia el comentari