URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Banc Sabadell anuncia el tancament de 191 sucursals

Aquests tancaments suposen la reubicació de més de 700 treballadors
Sucursal del Banc Sabadell | Banc Sabadell

 

Banc Sabadell té previst completar la primera fase del seu pla d'ajust aquest mateix trimestre, i per aquest motiu ha anunciat als seus treballadors el tancament de gairebé 200 sucursals a tot l'Estat espanyol, sent les províncies més perjudicades Alacant, amb 42 tancaments, i Barcelona, amb un total de 51. La Comissió General de Treballadors denuncia aquest fet: «és un gran error l'abandonament de la nostra clientela en determinades poblacions i barris de les nostres ciutats on manteníem una forta implantació». Així, proposen, com a mesura preventiva, «enfortir les plantilles a les oficines que sobrevisquin». 

El tancament d'aquestes 191 sucursals suposa una reducció del 12% de la xarxa de Banc Sabadell i la sortida de més de 700 treballadors, tot i que fonts properes a l'entitat anuncien que «no hi haurà ni ERE ni acomiadaments. Reubicacions la majoria i absorcions. És a dir, que si algú se'n va de la companyia, no se'l cobrirà». En qualsevol cas, el 2017 està sent un any difícil per a l'entitat perquè les repercussions del Brexit han creat la necessitat de «sanejar» com més aviat millor. D'altra banda, Banc Sabadell no ha millorat els resultats de l'exercici anterior i ha tancat el 2016 amb un benefici net de 710 milions d'euros, un 0,3% més.

 

Segons informa 'OK Diario', des de l'entitat es defensa aquest pla i declaren que «l'estalvi de costos que suposaran els tancaments d'oficina s'aniran veient amb el temps». TSB, la filial britànica de Banc Sabadell, sembla estar obtenint millors resultats, amb un creixement del 4,6%, el que suposa un total de 2.786,9 milions d'euros.

La llista completa de sucursals tancades és la següent: Alacant (42), Barcelona (51), la Corunya (1), Ourense (2), Almeria (2), Girona (4), Palència (1), Astúries (13), Granada (1), Pontevedra (3), Àvila (1), Guipúscoa (3), Sevilla (2), Balears (5), Lleó (1), Tarragona (1), Lleida (3), Toledo (1), Burgos (1), Lugo (2), València (7), Càceres (1).