Barcelona Activa ha impulsat la creació de 1.600 nous projectes durant el 2016

L’últim any s’han atès a més de 9.500 empreses en creixement
Barcelona Activa ajuda a buscar feina. | Barcelona Activa

 

Barcelona Activa ha impulsat la creació de 1.600 nous projectes de negoci dels més de 2.500 que ha assessorat durant el 2016. Aquestes noves iniciatives empresarials generaran prop de 3.000 llocs de treball. A més, el Servei de Cerca de Treballadors d'aquesta agència de l'Ajuntament ha buscat feina a més d'un miler de persones, unes 300 insercions més que l'any anterior. D'altra banda, l'Oficina d'Atenció a les Empreses ha atès durant l'últim any més de 9.500 empreses, que representa un increment del 60%. Una quarta part dels projectes tenien a veure amb el comerç, seguit de l'àmbit del servei a les empreses, amb un 14,3%.

L'agència disposa d'un catàleg de dotze programes de suport a la creació d'empreses, pels quals han passat 820 persones. Més de la meitat, 498, han participat en l'Escola de Dones Emprenedores, que aquest any s'ampliarà. A més, els espais gestionats per Barcelona Activa han acollit aquest passat any prop de 300 empreses. Mitjançant el Servei de Constitució d'Empreses es van tramitar telemàticament 602 noves iniciatives a la ciutat, el que ha suposat l'activació de 666 persones a la Seguretat Social i una inversió inicial agregada de més d'un milió i mig d'euros de capital social en el cas de les societats limitades.

 

Durant el darrer any, setze empreses han aterrat a la ciutat de la mà de Barcelona Activa i deu més es trobaven en procés d'implantació al desembre. En total, les que ja estan instal·lades preveuen generar més de 240 llocs de treball i han destinat més de 8 milions d'euros agregats a la posada en marxa de l'activitat a Barcelona.

Més notícies de la categoria Cor