Barcelona aprova una ajuda de 100 euros per a famílies vulnerables

L'Ajuntament preveu començar a concedir els fons extraordinaris corresponents al 2017 al mes d'abril per als que tenen a càrrec fills menors de 16 anys

L'Ajuntament de Barcelona aprova una ajuda de 100 euros per a famílies vulnerables. | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Barcelona preveu començar a concedir el mes d'abril els fons extraordinaris corresponents al 2017 per a les famílies vulnerables que tenen a càrrec fills menors de 16 anys, una ajuda de 100 euros mensuals per fill que serà complementària a les transferències d'altres administracions. En el cas de famílies monoparentals, aquesta ajuda inclou un reforç de 100 euros addicionals, també mensuals. El consistori encara no ha detallat quin serà el procediment exacte per determinar les famílies a què anirà destinada aquesta ajuda.

En un comunicat d'aquest diumenge, el consistori ha informat que la nova renda d'infància i monoparental començarà a concedir-se després que aquesta setmana, la Comissió de Govern hagi aprovat la continuïtat d'aquesta partida econòmica per fer front a la urgència social que hi ha a la ciutat, i una vegada se superin tots els tràmits previstos en la llei, entre ells el període d'exposició pública.

Encara que el fons és de 17,49 milions d'euros i preveu arribar com a mínim a 20.000 nens i adolescents de la ciutat, en el cas que s'esgoti per una demanda superior a la prevista, s'ampliarà amb l'objectiu que ningú que compleixi els requisits per rebre-la es quedi sense ajuda. La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha considerat que aquest fons «permet avançar en una garantia de rendes» dissenyades especialment per fer front a la pobresa infantil.

El fet que arribi a més de 20.000 menors «està canviant els patrons de comportament, donant més llibertat per a les famílies, que així no han de dependre de recursos més assistencials i guanyen en autonomia», ha afegit. Encara que està previst que les ajudes comencin a cobrar-se al mes d'abril, la provisió extraordinària de l'any passat de prop de 23 milions d'euros ha permès que parteixi dels cobraments que ja s'hagin fet entre els mesos de gener i març.


Comentaris

envia el comentari