ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Diverses comarques de Barcelona, en avís preventiu a causa de la contaminació

La mesura no suposa restringir la circulació de vehicles

El consistori barceloní pretén rebaixar la contaminació de la ciutat
El consistori barceloní pretén rebaixar la contaminació de la ciutat | EFE

Durant el dia d’ahir, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic va posar en marxa un avís preventiu per l’augment de la contaminació atmosfèrica que s’ha detectat durant els últims dies. Així ho va fer saber el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya mitjançant el seu Twitter.

L’avís és preventiu i vol evitar que es produeixi un episodi ambiental

Són diverses les àrees que s’han vist afectades, entre elles les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental i Oriental. Amb tot, l’avís és només preventiu, fet pel qual els vehicles i motocicletes podran seguir circulant pel consistori barceloní. Els nivells de contaminació s’han registrat en tres estacions de control atmosfèric de la capital de Catalunya, que són la de l’Eixample, la de Gràcia-Sant Gervasi i la de Sants.

Les autoritats han pres aquesta mesura després de detectar uns nivells bastant elevats de diòxid de nitrogen, una mesura que s’ha registrat a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica. Més concretament, els nivells d’aquest compost químic superaven el valor de 160 micrograms per metre cúbic de mitjana en tan sols una hora, tal com informa ‘El Periódico’.

El que es pretén amb aquesta mesura és evitar, en la mesura del possible, que es produeixi un episodi ambiental, mitjançant la reducció de les emissions contaminants. Per això, el tuit publicat pel departament clama que «contribuiràs a millorar la qualitat de l’aire que respirem si prioritzes el transport públic, la bici o caminar».

La situació no millorarà en les pròximes hores

Per tant, les autoritats no prendran mesures excepcionals ni duran a terme cap tipus de restricció, sinó que es limitaran a fer recomanacions, com pot ser la de fer un crida per utilitzar menys els vehicles privats en favor del transport públic, un acte molt més beneficiós pel Medi Ambient.

Aquest tipus d’avisos s’acostumen a complementar amb plafons lluminosos on s’explica la situació, que se situen en els principals eixos viaris que es veuen afectats per la contaminació. A més, també solen advertir a les diverses activitats industrials i de generació elèctrica que es duen a terme a la ciutat, per tal que activin els protocols de treball que estan previstos en aquest tipus de casos.

Quant a les previsions, tot apunta que les condicions de dispersió dels contaminants a l’atmosfera no es reduiran ni milloraran durant les següents 24 hores.


Comentaris

envia el comentari