YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Barcelona, la ciutat europea líder en consum diari de cocaïna

València, Castelló i Santiago són alguns dels nuclis del país on més es duu a terme aquest tipus de consum

Una ciudad de Murcia consume más cocaína que grandes ciudades como Berlín, Milán o París
La cocaïna, circula per Barcelona | Cedida.

Barcelona és una ciutat polifacètica. Coneguda per la seva enorme oferta turística i gastronòmica, la ciutat comtal s’erigeix com un dels destins més escollits per passar-hi uns des de vacances. I no és d’estranyar, ja que la capital catalana és líder en molts dels aspectes més valorats pels turistes.

La ciutat, però, s’ha colat entre les ciutats europees on més cocaïna es consumeix. En aquest context, s’ha d’esmentar també que no hi ha entrat de refiló, ja que Barcelona és la ciutat europea líder en consum de cocaïna.

965,2 mil·ligrams per cada 1.000 persones al dia

És la sorprenent dada que ha revelat l'informe Anàlisi de les Aigües Residuals i Drogues, elaborat pel grup europeu ‘Score’. L’estudi, que s’ha dut a terme en diferents capitals europees, ha recollit mostres de fins a 60 grans nuclis europeus.

Sorprèn, però, que aquest no inclou dades de grans capitals com Londres o Madrid. Tot i aquest ‘descuit’, els investigadors revelen que els resultats «ofereixen una útil instantània del flux de drogues a les ciutats analitzades» i, a més, treuen a la llum que el consum es duu a terme en «marcades variacions geogràfiques».

Zuric, d’altra banda, és amb 934,4 mil·ligrams per cada 1.000 persones, la segona ciutat europea on és cocaïna es consumeix.

Barcelona és una destinació molt sol·licitada.
La plaça del Rei de Barcelona, núcli de turistes | Cedida

 

València, Castelló i Santiago, també a la llista

Tot i que al llistat no hi apareix Madrid, l'Observatori Europeu de les Drogues i Toxicomanies (EMCDDA) —amb seu a Lisboa— relata que altres grans ciutats espanyoles també resten entre les 60 capitals europees on es consumeix més cocaïna.

Així, a través del rastre de drogues expulsades amb l'orina, l’estudi ha conclòs que Espanya és un dels països més «habituats» amb aquest tipus de consum.

«El consum de cocaïna és molt més elevat a les ciutats europees occidentals i meridionals», relata l’estudi citat anteriorment mentre explica: «Concretament a les ciutats de Bèlgica, Espanya i el Regne Unit, és on més cocaïna es consumeix».


Comentaris

envia el comentari