IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Barcelona es converteix per primera vegada en la ciutat amb el lloguer més car de l'Estat

Ciutat Vella és el districte espanyol més car, per davant del barri madrileny de Salamanca

Imatge d'arxiu d'un pis de lloguer | CatalunyaDiari.cat

Barcelona es posiciona per primera vegada com la ciutat més cara en preus de lloguer, per davant de Madrid i Sant Sebastià que s'havien mantingut en el lideratge d'aquest rànquing. Així ho ha revelat l’informe 'L'habitatge de lloguer en el 2016' que publica anualment la immobiliària Fotocosa. La pressió turística i una alta rotació de professionals d'empreses multinacionals que s'implanten en la capital catalana han fet que en aquests últims dos anys i mig s'hagin registrat increments del lloguer de més de dos dígits. El 2016, el creixement ha estat del 13,7%. Un fort creixement que ha fet que la capital catalana s'hagi convertit en la primera ciutat de l'estat espanyol que hagi superat ja els preus màxims que es van registrar el 2007, quan comença la sèrie d'aquesta immobiliària.

Ciutat Vella s'ha consolidat com el districte més car de l'Estat, per davant del barri madrileny de Salamanca, tradicionalment el més car, i per davant de Sarrià Sant Gervasi, que és el segon més car de l'Estat. En relació amb el comportament per comunitats, els preus de lloguer a Catalunya es van incrementar el 2016 en un 14,6%, per sobre de la mitjana espanyola, el 6,7%, però per sota de l'augment més elevat que es va registrar a Illes Balears del 18,5%. Totes les comunitats autònomes van veure com el lloguer s'incrementava menys la comunitat de La Rioja, que van baixar el 3,2%. Per demarcacions provincials, les comarques barcelonines van registrar el 2016 un increment del 16,2%, per rere de les Illes Balears que es van situar en primer lloc del rànquing d'increments de lloguer amb el 18,5%.

 

Demarcacions

L'increment de dos dígits que s'ha registrat a Catalunya, del 16,2%, el segon més alt de l'Estat, s'ha produït bàsicament per comportament a l'alça de Barcelona i especialment de la ciutat de Barcelona. Les altres demarcacions, com Girona, amb un creixement dels preus del lloguer del 5,8%, Tarragona del 5% i Lleida del 0,6%, no expliquen en cap cas el comportament global del Principat. 

El comportament dels preus el 2016 a Catalunya en relació amb els preus màxims assolits el 2007, poc abans de l'esclat de la bombolla immobiliària, també ha estat molt diferent si s'observa la capital catalana i la resta de territoris. Mentre que la ciutat de Barcelona ha superat aquest 2016 els preus màxims de la sèrie de Fotocasa del 2007, les altres demarcacions encara no ha fet. La demarcació de Barcelona encara està 2,7% per sota dels preus màxims del 2007, Lleida el 27,7%, Girona el 30,1% i Tarragona el 26,4%. 


Comentaris

envia el comentari