IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona és la ciutat amb més trànsit de l’Estat

Els conductors de la ciutat comtal perden 119 hores l’any en els seus trajectes

Embús a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Barcelona és la ciutat més congestionada pel trànsit de tot l'Estat. Segons TomTom Traffic, els embussos a la ciutat comtal fan que un conductor de la capital catalana passi un 31% més de temps dins el cotxe delque correspondria si hi hagués normalitat a les carreteres. Fins i tot, la xifra podria pujar al 52% a l'hora punta de la tarda.

TomTom calcula que els barcelonins perden 119 hores l'any en els seus trajectes. De fet, Barcelona repeteix com la ciutat més congestionada per davant d'altres ciutats espanyoles com Palma, les Palmes de Gran Canària, Granada, Sevilla i Madrid. Per contra, Vitòria, Sant Sebastià i Cadis són les ciutats d'Espanya on el trànsit és més fluid.


Tot i el 31% del temps que gasten els conductors en embussos, Barcelona surt ben parada quan es compara amb altres ciutats del món, situant-se al lloc 68 de la classificació mundial. La Ciutat de Mèxic amb un 66%, Bangkok amb un 61% o Jakarta amb un 58% se situen per sobre de Barcelona. Segons TomTom, la congestió del trànsit s'ha incrementat a escala global un 23% respecte al 2008 i un 10% respecte al 2015.


Comentaris

envia el comentari