Barcelona és la ciutat europea amb més risc de patir pèrdua auditiva per la contaminació acústica

Ho ha determinat un estudi, en una classificació que deixa la capital catalana en la setena posició a escala mundial

Cotxes entrant a Barcelona | cedida

Un estudi fet per Mimi, una aplicació que avalua el nivell auditiu, ha determinat quines són les principals ciutats del món amb més risc de patir pèrdua auditiva provocada per la contaminació acústica. Aquesta classificació recull precisament una important ciutat catalana, característica per ser sorollosa. Estem parlant, com podíeu imaginar, de Barcelona.

  

  

La capital catalana no és tan sols una ciutat amb risc de sordesa per als seus ciutadans, sinó que és la ciutat europea amb major risc, ocupant el setè lloc en la classificació a escala mundial. D'aquesta forma es demostra que la contaminació acústica provocada principalment pels cotxes i els seus clàxons, amb què ens trobem quan visitem la ciutat comtal, pot ser perjudicial per a la salut.


Segons informa '20 Minutos' les ciutats amb major risc de patir pèrdua auditiva per davant de Barcelona són Guangzhou (Xina), Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Bombai (Índia), Istanbul (Turquia) i Pequín (Xina). D'altra banda, les que presenten menys risc de tenir una contaminació acústica inferior, són ciutats de Suïssa, Àustria, Noruega, Alemanya —que compta amb quatre ciutats al capdavant de la llista— i Suècia.


Comentaris

envia el comentari