YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

👉 Catalunya injectarà el vaccí d'AstraZeneca a gent d'entre 60 i 65 anys aquesta setmana

Barcelona és l'única ciutat espanyola entre les 50 millors per viure

«L'estudi sobre qualitat de vida» valora les ciutats de tot el món per realitzar el seu rànquing anual

Pla de la ciutat de Barcelona | ESN

L'informe «L'estudi sobre qualitat de vida» col·loca Barcelona com l'única ciutat de l'Estat espanyol entre les cinquanta millors de qualitat. Segons el diari 'Regió7', Madrid es queda a les portes de l'esmenada llista, situat al lloc 51, tot i que després de l'últim any ha aconseguit una lleugera millora. Barcelona és considerada entre les millors, tot i que hi ha hagut un retrocés aquest últim any de tres posicions, passant del 39 l'any 2016, al 42 aquest any, just per darrere de Londres i Milà, i per damunt de Lisboa i Nova York.

Aquest informe, que elabora l'empresa Mercer, dedicada a l'optimització de recursos humans, té periodicitat anual i torna a col·locar - ja són vuit anys consecutius - Viena (Àustria) com la ciutat amb millor qualitat de vida del món, per davant de Zuric (Suïssa), d'Auckland (Nova Zelanda) i de Munic (Alemanya). A més l'estudi indica que «malgrat la volatilitat política i financera d'Europa» en aquest continent es localitza el major nombre de ciutats amb els millors paràmetres per mesurar la qualitat de vida.

En el top deu de ciutats només apareixen dos fora del continent europeu, Auckland i Vancouver. Alemanya i Suïssa són els països que reuneixen més ciutats amb les millors condicions per viure. Per part alemanya, i després de Munic, figuren Düsseldorf i Frankfurt; i per part suïssa, i a més de Zuric, apareixen Ginebra i Basilea. La número u, Viena, i la capital danesa, Copenhaguen, en el novè lloc, completen aquest llistat de deu. En aquest estudi, format per 231 ciutats, s'uneixen diversos factors per mesurar la qualitat de vida i facilitar una informació completa a companyies multinacionals, agències governamentals o municipis. Però els autors aclareixen que les dades recopilades no busquen afavorir inversions o fomentar el turisme.


Comentaris

envia el comentari