Barcelona estrena festival de cinema per Sant Jordi

Del 21 al 28 d'abril, els cinemes Verdi acolliran les projeccions
Fotograma de la pel·lícula 'Norman' | Cedida

 

Amb l'eix principal de Cinema-Literatura-Història, arriba la primera edició del BCN Film Festival a la capital catalana. Del 21 al 28 d'abril els cinemes Verdi, al barri de Gràcia, seran l'escenari de les projeccions d'aquest nou festival que pretén crear un vincle estret amb la cultura i la tradició de la diada de Sant Jordi, que té una gran importància a la ciutat, i aposta per reforçar el paper del cinema com a eina divulgadora. Unes 35 pel·lícules es podran veure durant la setmana que dura el festival, i dotze d'elles participaran en la secció oficial, en la qual la història i la literatura tenen un paper important.

La secció «Cinema amb gràcia» vol donar un paper protagonista a les comèdies, que normalment no tenen lloc als festivals de cinema però que tenen una gran capacitat per atreure gent al món cinematogràfic. Les altres seccions del festival van dedicades a les pel·lícules divulgatives, a la presentació d'obres que tenen relació amb l'eix de la secció oficial i al cinema clàssic europeu.

 

Richard Gere serà la primera cara famosa del festival, ja que passarà per Barcelona a presentar 'Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer', que serà el primer cop que es projecti a l'Estat espanyol. La mostra també comptarà amb la presència de Santiago Segura, Melina Matthews o Isabel Coixet, que mostrarà per primer cop imatges del seu nou film 'The Bookshop'. La programació del festival i els preus de les entrades es poden consultar a la pàgina web de BCN Film Festival.