Barcelona estudiarà «accions legals» contra la discoteca que ofereix 100 euros a les dones que no portin calces

La discoteca ja ha retirat el polèmic cartell

Part del cartell de la festa que convida a les dones a no portar calces a canvi de 100 euros i beguda gratis | cedida

L'Ajuntament de Barcelona estudiarà «accions legals» contra la discoteca Bailódromo Caña Dulce, situada al barri de la Sagrera, que a través d'un cartell oferia una entrada gratuïta, una copa i 100 euros en efectiu a les noies que no portin calces. Així ho va anunciar aquest dijous, 23 de febrer, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, a través del seu compte de Twitter.

Pérez ha qualificat de «masclisme obscè» i de «vergonya aliena» la publicitat que anuncia la festa, anomenada «Mujeres que no tienen marido». «Les dones no som mercaderia», ha reblat la regidora. Per la seva banda, l'associació Dones Juristes ha demanat a través d'aquesta xarxa social que es retiri el cartell hi ha denunciat que «el missatge és ultratjant i humiliant cap a les dones».

En roda de premsa posterior, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha opinat que aquests cartells i ofertes són «una autèntica aberració. És una vergonya que en una setmana on la violència masclista ha tornat a colpejar Catalunya, hàgim de suportar aquest tipus de cartells obscens i que són vexatoris per a la dignitat de les dones», ha afegit.


 

Ortiz ha constatat el «masclisme evident» d'aquesta oferta i ha confirmat que des de la regidoria de Feminismes ja s'està estudiant quines accions es poden plantejar per «frenar aquest tipus de comunicacions que atempten contra la dignitat de totes les dones i mercantilitzen la seva imatge». Ha explicat que s'està col·laborant amb el districte per veure quin impacte ha tingut aquesta oferta, l'abast de la publicitat i la situació en què es troba ara.

D'altra banda, la discoteca ja no exhibeix el polèmic cartell després del rebombori que s'ha creat a la societat catalana, mentre que el col·lectiu Dones Juristes també està estudiant accions legals contra l'establiment, encara que dubtem que es puguin dur a terme: «Si fos una publicitat audiovisual, podríem denunciar-la al Consell Audiovisual de Catalunya, però com que és un cartell, no tenim clar que es pugui denunciar». Marisa Fernández lamenta també que «no hi ha gaires organismes amb capacitat sancionadora» respecte a la llei d'igualtat. L'Institut Català de la Dona, per la seva banda, posa la llei d'igualtat i la de publicitat per davant i assegura que sí que es pot actuar en casos com aquests.


Comentaris

envia el comentari