YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Barcelona exigeix a Airbnb retirar més de 1.036 anuncis de pisos turístics il·legals a la ciutat

El termini màxim és d'un mes, però des de la plataforma no han volgut aclarir si compliran o no

L'Ajuntament de Barcelona exigeix a Airbnb retirar més de 1.036 anuncis de pisos il·legals | Flickr / @Irisphotos

Un mes per retirar 1.036 anuncis de pisos turístics il·legals a Barcelona és el termini màxim que l'Ajuntament va traslladar ahir a la companyia Airbnb, després d'haver signat un principi d'acord la setmana passada. Els pisos, segons informa el diari 'Ara', ja tenen una ordre de cessament d'activitat, i ja han estat sancionats prèviament. La trobada d'ahir, la segona des de l'inici de la treva, és un pas més per acabar amb el conflicte existent amb la plataforma de lloguer, que la setmana passada es va comprometre amb la retirada dels pisos il·legals dictats pel consistori. Segons el responsable de polítiques públiques d'Airbnb, Sergio Vinay, no ha volgut explicar com actuarà davant la petició, i es va limitar a dir que donaran una resposta la pròxima trobada. Tampoc ha volgut aclarir si complirà amb la demanda, ni tampoc el seu termini.

«Airbnb està completament compromesa a eliminar els mals actors, al mateix temps que protegeix les famílies que comparteixen les seves llars», va assegurar Vinay. A més, va insistir en el fet que la plataforma ja ha retirat prop de 1.300 anuncis «que podrien posar en risc el lloguer a llarg termini al districte de Ciutat Vella». La mateixa alcaldessa Ada Colau va reaccionar amb prudència sobre com actuarà l'empresa. «Soc cauta perquè ja hem vist moltes coses i haurem d'estar-hi a sobre», va explicar en una entrevista, on va subratllar que les multes imposades pel consistori a la plataforma, amb una que arriba als 600.000 euros, «han donat fruits», perquè els han permès arribar a un punt d'entesa. 

La segona petició que el govern municipal va fer a Airbnb és que exigeixi també el nombre de la llicència a l'hora de publicar un anunci a la seva pàgina web. D'aquesta manera, esperen poder localitzar els pisos amb permisos falsos, va assegurar la regidora d'Urbanisme, Janet Sanz, que ha explicat que es tracta d'una oportunitat perquè Airbnb «recuperi la confiança de Barcelona i dels veïns». La tensió amb la plataforma de lloguers va esclatar fa dos mesos, quan l'Ajuntament va anunciar un acord amb les principals plataformes que operen a Barcelona. En aquest acord, però, no hi era Airbnb, probablement la més important, perquè no havia estat convidada, perquè no estava «en condicions d'oferir un compromís per eliminar l'oferta il·legal».


Comentaris

envia el comentari