Barcelona i Mèxic estaran unides per un vol directe gràcies a la companyia Emirates

El Ministeri de Foment calcula que el nou enllaç directe podria arribar a beneficiar més de 150.000 passatgers anuals

Imatge d'arxiu d'un avió d'Emirates a l'aeroport de Barcelona - El Prat
Imatge d'arxiu d'un avió d'Emirates a l'aeroport de Barcelona - El Prat.   | CatalunyaDiari.cat

El vicepresident de la companyia aèria Emirates, Salem Obaidalla, ha assegurat aquest dimarts, 13 de març que Barcelona tindrà garantits els vols directes amb Mèxic aquest mateix any, després que el Ministeri de Foment hagi autoritzat la citada companyia aèria perquè exploti serveis aeris regulars a la ruta Dubai-Barcelona-Ciutat de Mèxic.

El govern espanyol afirma que l'operació suposarà un impuls «important» al creixement del trànsit internacional de l'aeroport de Barcelona-El Prat, el segment que, subratlla, ha crescut més en els darrers anys.

I és que aquest 2017 s’han obert un gran nombre de vols tant a Àsia com a Amèrica gràcies a l’aposta de companyies com Norwegian, Level, Cathay Pacific, Air China o Latam, les quan han obert noves rutes a destinacions com Los Angeles, Oakland-San Francisco, Fort Lauderdale-Miami, Hong Kong, Pequín, Lima o Punta Cana, a més de reforçar altres destinacions que ja hi havia com Nova York o Buenos Aires, segons publica ‘La Vanguardia’.

Mèxic, una destinació molt sol·licitada

No obstant això, una de les destinacions que sorprenentment encara no havia entrat al llistat de rutes directes des de Barcelona era la capital de Mèxic, una destinació molt sol·licitada i que havia deixat de tenir enllaços directes des del 2012, quan la companyia Aeromexico va deixar d’operar la ruta.

D’altra banda, el govern espanyol assegura que l'operació té un caràcter excepcional, atès que el marc de transport aeri entre Espanya i els Emirats Àrabs Units no es preveia directament, per la qual cosa ha calgut una concessió específica.

Els serveis podrien començar el 2018

Foment calcula que el nou enllaç directe podria arribar a beneficiar més de 150.000 passatgers anuals, amb una oferta que superarà, segons afirma, els 95.000 seients en cada direcció. Els serveis podrien començar abans d'acabar l'any i retallaran el temps de vol entre Mèxic i Barcelona en fins a dues hores la durada del viatge actual.

Així doncs, el Ministeri de Foment també assegura que aquesta iniciativa ajudarà a consolidar el posicionament d'aquesta infraestructura com un dels 'hub' principals del continent europeu.


Comentaris

envia el comentari