Barcelona no acollirà la seu de l’Agència Europea del Medicament

No ha passat de la primera ronda de votacions

La ministra Dolors Montserrat defensant la candidatura a Brussel·les
La ministra Dolors Montserrat defensant la candidatura a Brussel·les | EFE

La candidatura de Barcelona com a nova seu de l'Agència Europea del Medicament ha quedat eliminada a la primera ronda de les votacions. La candidatura, encapçalada per Dolors Montserrat i en representació del govern de Rajoy, era una de les fermes candidates per la inclusió de la Torre Glòries —coneguda anteriorment com a Torre Agbar— en la proposta, tot i que el clima polític a Catalunya era un dels principals factors en contra.

Les primeres reaccions a l'eliminació de la candidatura barcelonina no s'han fet esperar, i una de les primeres ha estat la del líder dels populars Xavier García Albiol, que creu que Barcelona ha caigut per culpa de la mala imatge que ha donat l'actuació del Govern de la Generalitat en els darrers mesos. D'altra banda, el líder Ciutadans Albert Rivera també ha expressat el seu malestar a les xarxes socials i ha culpat al procés independentista català.

 

Les tres ciutats finalistes

En total, Barcelona ha rebut 13 vots, quedant quarta a les votacions just per sota de Bratislava, amb uns 15 vots. Les tres ciutats finalistes en aquesta primera volta han estat Milà, Amsterdam i Copenhaguen, segons han informat fonts diplomàtiques. Ara, els 27 estats membres de la UE hauran de votar entre aquestes tres ciutats. Milà ha aconseguit 25 vots, mentre que Amsterdam i Copenhaguen, empatades, han arribat a 20. La candidatura de Barcelona ha aconseguit 13 vots en la primera ronda.


Comentaris

envia el comentari