ÚLTIMA HORA

➡ El TSJC manté provisionalment la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 14-F

ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

Barcelona no es mou per negociar amb els treballadors del Metro abans que comencin les vagues

Si no hi ha cap acord, les aturades començaran el 24 d'abril

Aglomeracions per la vaga del metro del juny del 2016 | CatalunyaDiari.cat

Quan falta menys de dues setmanes perquè comencin les vagues indefinides al metro acordades pels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que s'aniran produint el dilluns, començant el 24 d'abril, sembla que l'Ajuntament de Barcelona no pensa fer res per negociar amb la cúpula de l'empresa i evitar que es produeixin les vagues. Segons explica 'Crónica Global', les aturades estan pensades per produir-se durant les hores de més afluència, al matí, al migdia i al vespre, i com que seran puntuals, tindran un impacte molt limitat en el sou dels treballadors, fet que pot eternitzar-les si no hi ha cap acord.

Els treballadors lamenten que l'Ajuntament no mostri cap voluntat d'arribar a un acord. Segons diuen, no hi ha cap convocatòria de la mesa que ha de discutir el conveni dels treballadors ni sembla que se n'hagi de programar cap trobada pròximament. L'única reunió que hi ha planificada és la que TMB mantindrà amb el Departament de Treball de la Generalitat el dia 19 d'abril, que ha de servir per fixar els serveis mínims de la vaga i durant la qual també s'haurien de comentar els «problemes de fons» que l'han provocat, però aquest tipus de reunions de mediació de vaga no acostumen a resultar en un acord.

Mentrestant, el Govern es manté al marge del conflicte i, si no hi ha cap moviment de l'Ajuntament de Barcelona, podria ser que les vagues s'allarguessin, fet que preocupa els treballadors i els usuaris.


Comentaris

envia el comentari