Barcelona obre la convocatòria de 150 places d’agents de la Guàrdia Urbana

Aquesta convocatòria es realitzarà en un règim d’oposició lliure, oberta a majors d’edat i persones que no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa

La Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu
La Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Aquest dimarts s’ha publicat oficialment la nova oferta d’aquest 2018 de noves places a la Guàrdia Urbana. Després d’anunciar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat la convocatòria de 150 places d’agents de Guàrdia Urbana de la ciutat per aquest any 2018. 

Aquesta convocatòria es realitzarà en un règim d’oposició lliure, oberta a majors d’edat i persones que no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa. A més, es requereix que tinguin la nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits marcats a les bases de la convocatòria publicades al DOGC.

Oberta la convocatòria de 150 places de la Guàrdia Civil

El termini per a la presentació d’instàncies dels candidats per optar a una de les 150 places ja ha quedat obert, i seguirà així durant els següents 20 dies naturals. Aquestes instàncies es poden presentar de forma telemàtica a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona. 

També es pot fer a través de l'apartat d'Oferta pública i el portal de tràmits i, de forma excepcional, al Registre General de l'Ajuntament o en qualsevol de les formes previstes en l'ordenament jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

L’oposició de la Guàrdia Urbana amb temari específic

Cal destacar que l’oposició al cos de la Guàrdia Urbana comptarà amb un temari específic. Aquest  inclourà qüestions vinculades a l'ordenament jurídic estatal, autonòmic i local. A més, també es tractaran altres aspectes com els principis d'actuació i deures dels funcionaris de policia local o l'ètica i deontologia professionals.

L’Ajuntament de Barcelona ha indicat que el tribunal qualificador per seleccionar als 150 opositors preservarà la paritat entre dones i homes. També cal recordar que a aquestes noves places d’agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat se sumen 120 places de nous agents d’oferta pública de l’any 2017.


Comentaris

envia el comentari