Barcelona oferirà cursos d'anglès en línia i gratuïts per a taxistes

El cost del projecte puja als 30.000 euros i està finançat a través del fons de foment del turisme, procedent de la recaptació de l'impost sobre estades en establiments turístics a Barcelona

Els taxistes de Barcelona podran aprendre anglès gratuïtament | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, juntament amb l'Institut Metropolità del Taxi (Imet) i el Consorci de Turisme de Barcelona, oferiran a partir del 15 de gener un curs d'anglès en línia i gratuït dirigit als 13.000 taxistes en actiu de la ciutat i la seva àrea metropolitana. Segons ha informat el Consistori aquest dilluns en un comunicat, la iniciativa té per objectiu facilitar la comunicació en anglès dels professionals del sector en una ciutat que rep al voltant de 30 milions de turistes anualment i que té un important segment de població resident procedent de l'estranger.

Per al regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, el programa s'ha dissenyat atenent les necessitats dels professionals del sector, així com les seves possibilitats de dedicació si es té en compte que estan en actiu, per la qual cosa ha destacat que el curs és en línia i fomenta, a més, «les capacitats digitals del col·lectiu». Els cursos tenen una durada de quatre setmanes, no requereixen coneixements previs d'anglès i estan formats per cinc blocs i 20 lliçons que inclouen qüestions sobre la llengua, la cultura de la ciutat i casos pràctics basats en situacions reals amb què es poden trobar els taxistes durant el seu servei, com el trànsit, la climatologia, la pèrdua d'objectes i trobar una direcció.

El cost del projecte puja als 30.000 euros i està finançat a través del fons de foment del turisme, procedent de la recaptació de l'impost sobre estades en establiments turístics a Barcelona. Aquesta serà la tercera edició del curs, després d'haver-se realitzat dues proves pilot el mes de gener i abril del 2016 en què van participar 150 i 149 persones, respectivament, de les quals el van completar un 30% en el primer cas i un 42% en el segon, una xifra que des del Consistori consideren «alta».

Les primeres veus en contra del projecte no s'han fet esperar i alguns usuaris han preguntat a les xarxes socials quan es farà el mateix curs però en català. Aquí teniu alguns exemples: 


Comentaris

envia el comentari