ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Barcelona podria perdre l'últim rinoceront que queda al zoo en molt poc temps

Pedro va néixer abans del 1971

Pedro ronda ja els 50 anys. | Cedida

El zoo de Barcelona compta amb un dels últims exemplars de rinoceront blanc del món. Després que uns vàndals matessin un d'aquests animals a França, el barceloní Pedro és un dels pocs que queda en captiveri. Tot i que l'animal està molt ben cuidat, pot ser que el zoo l'hagi d'acomiadar d'aquí poc. I és que es creu que el rinoceront ronda els cinquanta anys, una edat molt avançada per aquests animals.

Ni tan sols els responsables del zoo saben l'edat exacta de Pedro. Es creu que va néixer abans del 1971. En llibertat hauria estat impossible que arribés als 50 anys, però en captiveri és possible com a conseqüència de les cures constants i els tractaments. Actualment, l'animal està tractat de diverses molèsties, com per exemple les llagues que li surten a causa de l'edat. «És bonàs. Es deixa fer els tractaments amb gran paciència. No té res greu, però a aquesta edat i amb aquest pes és fàcil que se li llagui la pell», asseguren des del zoo a 'El Periódico'.

A més, la preocupació per la seva mort és més gran perquè Pedro no ha tingut descendència. Per tant, quan arribi el dia, el zoo de Barcelona es quedarà sense rinoceronts, ja que en llibertat també hi ha molt pocs exemplars.


Comentaris

envia el comentari