IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona es posiciona per acollir l'Agència Europea del Medicament amb un nou vídeo

Barcelona, ''preparada'' per acollir l'EMA tot i el ''descarrilament'' que preveuen alguns diaris pel context polític

L'Agència Europea del Medicament (EMA) sabrà la seva nova ubicació aquest dilluns, 20 de novembre. En una reunió al Consell Europeu, representants dels 27 països integrants de la UE escolliran aquesta nova seu, una aspiració a la qual concorre Barcelona i que es faria efectiva a partir de l'any 2019. Avui, per donar encara més impuls a la candidatura, s'ha fet públic l'últim 'spot'.

La col·laboració institucional entre el Ministeri de Sanitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha permès gestar una candidatura que ''tècnicament'' complia tots els requisits i que fins fa unes setmanes, algunes fonts apuntaven que sortia com a favorita, entre les dues o tres millors posicions. Les tres institucions coincidien en què Barcelona a més sortia en avantatge perquè presentava la Torre Glòries com a edifici per acollir l'EMA.

Diferents opinions

Tot i que, des del punt de vista tècnic, la candidatura de Barcelona compleix tots els requisits possibles, des d'alguns sectors s'informa que, les tensions polítiques entre Catalunya i l'estat espanyol, i el canvi de seus de multituds d'emnpreses en els últims mesos que se'n deriva, no ha ajudat i, en conseqüència, la posició de privilegi amb què comptava la ciutat, ara l'hauria perdut en favor d'altres candidatures com la de Milà.

Tot i això, el divendres passat, els tres darrers alcaldes de la ciutat, Ada Colau, Xavier Trias i Jordi Hereu, van fer un manifest conjunt per defensar les fortaleses de Barcelona i pressionar els líders europeus que una decisió a favor de la capital catalana podria ser un gest de ''distensió'', en paraules de Trias, en el context actual.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pissarello, a l'igual que la Ministra de Sanitat de l'estat espanyol, Dolors Montserrat, s'ha desplaçat a Brussel·les per seguir d'aprop el procediment. Mitjançant un tuit, ha defensat la candidatura de la ciutat catalana. Per la seva part, el president del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat avui que "els fets polítics dels últims mesos no ajuden". "Però espero  que la crisi política que ha provocat l'independentisme no espanti les persones que han de decidir si l'EMA va a Barcelona. Té el millor projecte", ha dit.


Comentaris

envia el comentari