Barcelona surt al carrer per celebrar el Dia Internacional de la Dona

L'any 1975 l'ONU va marcar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona

Manifestació a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dona | Twitter / @Aramrp

Al voltant de les set del vespre d'aquest 8 de març, centenars de persones s'han reunit a la plaça de la Universitat de Barcelona per iniciar la manifestació del Dia Internacional de la Dona, una concentració convocada per la Comissió Unitària que està tenint un gran ressò a les xarxes socials i que recorre els carrers de Barcelona amb la intenció de finalitzar a la plaça de Sant Jaume amb la lectura d'un manifest. 

L'any 1975, l'ONU va marcar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, tot i que els seus orígens es deuen a les protestes que diversos grups socialistes van organitzar a principis de segle. El 28 de febrer de 1909 es va celebrar el primer Dia Nacional de la Dona a Nova York i Chicago, tot i que va tenir un escàs seguiment mediàtic. L'any següent més d'un centener de dones es van reunir a Copenhaguen amb motiu de la segona Conferència Internacional de Dones Socialistes. A l'estat espanyol sobta que el Dia de la Dona comences a celebrar-se l'any 1936.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha declarat que «queda molt per fer» per aconseguir la igualtat entre homes i dones i ha denunciat l'absència d'una política d'estat per lluitar contra la violència masclista. D'altra banda, s'han produït diversos talls de trànsit durant el matí a la capital catalana amb motiu de l'Aturada Internacional de Dones, de la qual ha estat partícip la mateixa alcaldessa. El PPC, per la seva part, ha titllat d'«irresponsable» Colau i assenyala que «això és impropi d'una alcaldessa. A més de donar suport als 'okupes de pisos', Colau ara ho fa amb els manifestants que ocupen la via pública i tallen el trànsit de forma irregular».

Manifestació a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la Dona | Twitter / @CUP_AMB

Comentaris

envia el comentari