Barcelona té gairebé 900 pisos ocupats i PP i C's acusa l'alcaldia de no fer res per combatre-ho

La regidora Àngels Esteller ha afirmat: «Vostès venen el missatge: 'vingui a Barcelona i ocupi, que tenen el suport de l'alcaldia'»

Edifici del barri de la Barceloneta | Reuters

Dimarts es va saber que hi ha un total de 869 pisos ocupats il·legalment a Barcelona, el 80% dels quals és propietat d'entitats bancàries, i ara el grup C's i el PP acusen el govern de la ciutat de no fer res per combatre aquestes ocupacions. El regidor d'habitatge, Josep Maria Montaner, en canvi, ha assegurat que estan treballant en un protocol per prendre mesures en els casos d'ocupacions delictives.

En aquesta línia, el PP ha proposat a la darrera Comissió de Drets Socials, que s'implanti a les oficines municipals d'habitatge un servei per assessorar i donar suport als propietaris afectats pels ocupes, proposta que Montaner va rebutjar, afirmant que ja existeix aquesta ajuda. Així doncs, segons ha informat 'Betevé', el grup demòcrata es queixa que les ocupacions il·legals han anat augmentant, i la regidora Àngels Esteller ha afirmat: «vostès venen el missatge: 'vingui a Barcelona i ocupi, que tenen el suport de l'alcaldia'». D'altra banda, Marilén Barceló de Ciutadans reclama: «no podem permetre aquesta certa complicitat del govern amb els ocupes».

El regidor d'habitatge ha tret importància a l'assumpte amb l'excusa que el percentatge de pisos ocupats il·legalment respecte a tots els habitatges de la capital catalana és insignificant, concretament un 0,10%. Respecte a les ocupacions delictives, que Montaner diu: «s'estan preparant actuacions», la regidora d'ERC Montse Benedí reclama que «cal lluitar contra les màfies i perseguir-les».


Comentaris

envia el comentari