IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Barcelona tindrà l'edifici de fusta més alt d'Espanya

La construcció, situada al recinte de Can Batlló, tindrà set plantes i 28 habitatges

L'edifici tindrà la màxima qualificació verda i ecològica. | La Borda

La cooperativa La Borda SCCL ja ha col·locat la primera fusta del que serà l'edifici més alt d'Espanya construït amb aquest material. En conjunt tindrà set plantes i un total de 28 habitatges de propietat col·lectiva. A més, comptarà amb la màxima qualificació verda i ecològica, per la qual cosa l'han premiat amb el premi europeu de Producció Social de l'Hàbitat 2016 que entrega l'organització Urbamonde.

L'edifici es construirà dins del solar municipal de Can Batlló que l'Ajuntament ha cedit per 75 anys a la cooperativa. Així doncs, la propietat dels pisos no serà privada sinó col·lectiva. Les aportacions dels socis de la cooperativa comptaran també amb un crèdit de la cooperativa de serveis financers Coop57 i es durà a terme una campanya de captació de socis i donacions de capital.

L'edifici de La Borda és pioner en noves polítiques públiques pel mateix Ajuntament de Barcelona, que ha posat en concurs set solars municipals més per a la construcció d'edificis cooperatius de característiques similars. El 2015, l'empresa House Habitat ja va aixecar a la ciutat comtal el que, fins ara, era l'edifici més alt de construcció sostenible i de fusta. Concretament, una casa unifamiliar de 346 metres quadrats i de cinc plantes.


Comentaris

envia el comentari