Bcn Checkpoint ofereix atenció psicològica pels practicants de 'chemsex'

L'institució ha preparat un programa d'assessorament social i psicològic

Escena de la pel·lícula 'Chemsex' | CatalunyaDiari.cat

Barcelona Checkpoint engenga un servei psicològic d'assessorament i atenció a les persones que practiquen 'chemsex', sexe químic. Es tracta del fet de tenir relacions sota els efectes de drogues durant un llarg període de temps, una pràctica molt extesa entre el col·lectiu gai però que també s'està ampliant a la resta de la població sexualment activa. Tot i que, en termes generals, encara és una pràctica minoritària, alguns centres comunitaris de detecció d'infeccions de transmissió sexual ja han detectat els primers casos de malalties relacionades amb aquesta pràctica. 

Segons informa el diari 'El País', el centre Bcn Checkpoint atén més de 6.000 homes que tenen sexe amb homes i detecta el 40% de totes les infeccions de VIH que es registren a Catalunya entre aquest col·lectiu i, per això, vol donar assistència a totes les persones que consumeixen problemàticament substàncies tòxiques vinculades amb el sexe.

Ferran Pujol, director del centre comunitari Bcn Checkpoint, confirma que s'han trobat amb «algunes persones que han anat venint i reconeixent que tenen problemes amb el 'chemsex'». D'altra banda, Pujol destaca que hi ha altres casos que també necessiten atenció psicològica i social per altres motius. Per aquest motiu, la institució ha preparat un programa integral d'atenció i assessorament pels joves que ho necessitin. El programa es basa amb vuit sessions d'una hora cadascuna o amb sessions obertes per tractar el tema en comunitat.


Comentaris

envia el comentari