Imatge de Belén Esteban molt enfadada amb el dit aixecat en senyal d'amenaça

Belén Esteban ja no amaga quin és el seu sou lluny de Telecinco

Belén Esteban és conscient del que suposava 'Sálvame' a la seva vida

Belén Esteban ha vist com, després del tancament de 'Sálvame', el seu nom ha deixat d'estar al primer pla informatiu. La de Paracuellos, a més de la televisió, va fer el salt com a empresària ja fa alguns anys. Ara, gairebé dos mesos després del seu adeu a Telecinco, Belén ha vist com els seus ingressos s'han vist afectats per la nova situació.

Alguns potser han oblidat que va ser el març passat quan la col·laboradora anunciava la renovació del seu contracte amb La Fábrica de la Tele. Després de 13 anys de col·laboració ininterrompuda, la productora de 'Sálvame' tornava a apostar per Belén sense donar a conèixer ni la durada ni la quantitat econòmica acordada.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La sortida de Telecinco de Belén Esteban ha afectat els seus comptes

«Estic molt contenta, 'Sálvame' és el programa de la meva vida i estic a la productora que vull estar», manifestava Belén. «Fa 13 anys que soc a La Fábrica de la Tele i és casa meva. Tant de bo siguin 30 anys més i em pugui jubilar amb La Fábrica de la Tele i a Mediaset».

Foto de Belén Esteban posant amb Jorge Javier Vázquez al plató de 'Sálvame' l'any 2013
Belén anunciava la seva renovació amb 'La Fábrica de la Tele' el mes de març passat | Europa Press

Ara, cinc mesos després, Belén ha vist com la desaparició del programa de la graella de Telecinco ha afectat als seus comptes. Segons ha transcendit, Belén va arribar a facturar 31.350 euros durant els mesos del confinament gràcies a les seves col·laboracions a 'Sálvame'.

Poc després, la tertuliana va desmentir aquesta informació, moment en què molts periodistes van començar a investigar. Segons va publicar EsDiario, Esteban va continuar amb el mateix contracte que va signar quan era representada per Toño Sanchís. Segons aquest mitjà, la de Paracuellos hauria arribat a cobrar fins a 350.000 euros.

Una quantitat que es podria haver incrementat després d'actualitzar-se el contracte en les successives renovacions que ha anat pactant amb la productora. Una xifra que coincideix amb una altra que es feia temps enrere i que apuntava que Belén facturava 1.100 euros per intervenció diària de 'Sálvame'.

A més, la mare d'Andrea Janeiro també ha fet diverses aparicions en programes com el 'Deluxe', així com entrevistes a diverses publicacions. Tot i això, el tancament de 'Sálvame' hauria minvat i molt els seus ingressos més mediàtics.

Recentment, aterrava Belén al nostre país després d'haver gravat el nou docureality de Netflix sobre 'Sálvame'. Fonts properes a la tertuliana afirmen que les condicions pactades «ara per fer la sèrie són totalment diferents del contracte que tenien a la televisió».

Pel que sembla, el sou que tant ella com els altres col·laboradors que formen part d'aquest nou projecte «no té res a veure als sous que percebien a la tele. Cadascú ha negociat els seus caixets individualment amb la productora».

Més enllà del que és televisiu, l'empresa Sabores de la Esteban SL, creada per Belén el 2021, no està tenint uns resultats precisament optimistes.

Segons el diari La Razón aquest darrer any fiscal, l'empresa va declarar uns beneficis al final de l'exercici de 9.472,06 euros. Una xifra que queda molt lluny dels guanys declarats l'any anterior en què havia obtingut uns beneficis de 161.986,41 euros.

L'empresa Sabores de la Esteban també ha notat un canvi

L'empresa dedicada a la compra, venda, elaboració, distribució, emmagatzematge, importació i exportació d'aliments, postres i comestibles ha mostrat una caiguda dels ingressos de més de 152.000 euros. Tot i la negativa de la dada cal destacar que aquest any, l'OCU va millorar el rànquing de l'empresa en comparació amb períodes anteriors.

La Razón explica, a més, que la solvència de l'empresa també s'ha vist afectada analitzant-ne el patrimoni. Sabores de la Esteban «va caure des dels 164.986,41 declarats el 2021, fins als 13.072,06 euros que la societat va registrar el 2022». Una dada que mostra un descens del 92% en la xifra del patrimoni net de la societat.