IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Caixabank guanya 1.488 milions d'euros, el millor resultat de la història del grup en el darrer període

La integració el passat mes de febrer del banc portuguès BPI, ha contribuït que Caixabank aconsegueixi un resultat positiu de 103 milions en aquest darrer trimestre

Caixabank aconsegueix el millor resultat de la història del grup, en aquest període de juliol a setembre
Caixabank aconsegueix el millor resultat de la història del grup, en aquest període de juliol a setembre | Cedida

Caixabank ha aconseguit en els nou primers mesos de l'any un benefici de 1.488 milions d'euros, un 53,4% més que en el mateix període de 2016, la qual cosa suposa el millor resultat de la història del grup en aquest període, gràcies a la integració del banc portuguès BPI. Aquesta aportació del banc portuguès més l'activitat comercial han impulsat les principals línies de resultats de l'entitat, que ha obtingut els millors beneficis de la seva història en un període de nou mesos i també els guanys més grans en un tercer trimestre (649 milions d'euros, el 48,7% més que el trimestre anterior). Els beneficis sense BPI s'han situat en 1.308 milions d'euros, el 34,8% més que l'any passat, amb una important aportació en general de l'activitat del banc. Les accions de Caixabank reaccionaven amb fortes pujades que superaven el 2%, fins als 3,91 euros. A causa de la crisi política a Catalunya i la incertesa jurídica, Caixabank va decidir traslladar la seva seu social i fiscal de Barcelona a València el passat 6 d'octubre, i els resultats d'aquest tercer trimestre —de juliol a setembre— són els primers que es presenten des que l'entitat va anunciar el seu trasllat. 

Fins a setembre, el banc que presideix Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar ha augmentat en un 9,3% el seu marge brut, fins a 6.491 milions d'euros. Això és gràcies a una generació més gran d'ingressos del negoci bancari (marge d'interessos, comissions i ingressos del negoci d'assegurances), que permeten compensar els menors resultats derivats d'actius i passius financers. 

Caixabank destaca l'evolució de rendibilitat positiva i manté el lideratge en banca al detall a Espanya, amb una quota de penetració com a primera entitat del 26,7% i la primera posició en nòmines domiciliades (26,6%) i en assegurances, plans i fons per recursos gestionats (21,8%). L'entitat manté així mateix el lideratge en banca per internet, amb 5,6 milions de clients, i en banca mòbil, amb 4,1 milions.


Comentaris

envia el comentari