Bertín Osborne pateix atacs de gota amb certa freqüència

El conegut presentador s'ha vist obligat a canviar la seva dieta, i prendre algunes precaucions per reduir els nivells d'àcid úric al seu cos

Bertín Osborne
Bertín Osborne en una imatge d'arxiu  | GTRES

Fabiola Martínez, l'actual parella de Bertín Osborne, ha revelat en una entrevista concedida a 'Jaleos del corazón' que el conegut presentador té «atacs de gota amb freqüència», i que per això s'ha vist obligat a alterar els seus hàbits. En concret, Bertín ha canviat la seva dieta, ha començat a menjar més verdura, i a «treure les carns vermelles». 

La gota és una malaltia que, de fet, segons un estudi d'EPISER pateix el 2,4% dels espanyols, i és provocada pels alts nivells d'àcid úric al cos, que amb els anys acaba transformant-se en dipòsits de cristalls que provoquen forts dolors. 

«Es considera que això comença a passar a partir dels 6,8 mil·ligrams d'aquesta substància, per decilitre de sang; es tracta d'un antioxidant que no es dolen, només en excés, perquè cristal·litza i té un pes, i per això es diposita sobretot al dit gros de la cama, als turmells o les articulacions, sobretot inferior per efecte de la gravetat», ha explicat un reumatòleg a 'El Español'. 

Pot evolucionar cap a altres malalties

Els alts nivells d'àcid úric no són únicament responsables d'atacs de gota, sinó que també poden donar pas a altres malalties. En concret, poden afectar el ronyó, incrementant les possibilitats d'aparició de pedres. A més, els malalts de gota també acostumen a patir altres malalties al mateix temps, que es poden veure agreujades per la gota. 

«El 25% dels afectats també pateixen problemes renals, el 50% són hipertensos, la seva presència augmenta el risc de malalties cardiovasculars, de tal manera que un de cada deu malalts de gota presenten problemes cardiovasculars», ha assegurat l'expert. 

No depèn només de l'estil de vida, sinó també de la genètica

Els atacs de gota com els que pateix Bertín acostumen a associar-se als excessos, al menjar abundant i sobretot a l'alcohol, cosa totalment falsa. «El 30% dels meus pacients són prims i atlètics, hi ha un de cada quatre que ho pateixen per causes genètiques», ha assegurat el reumatòleg. 

Tot i això, reduir el consum de proteïna animal i begudes alcohòliques pot ajudar a reduir els nivells d'àcid úric, però no el suficient, sobretot si els atacs han estat greus. Per això mateix és necessari acompanyar la dieta d'un tractament farmacèutic a base de quatre medicaments, dos per impedit l'entrada de la substància, i altres dos per provocar la seva sortida. Una curació, però, pot allargar-se durant «tres o quatre anys», i fins i tot més. 


Comentaris

envia el comentari