El presentador de televisió Bertín Osborne en una fotografia

Ho asseguren: «Bertín Osborne es va posar com agressiu amb mi»

La presentadora Mamen Mendizábal revela quina ha estat la pitjor entrevista de la seva carrera

Mamen Mendizábal s'ha obert en canal per parlar de la seva vida en una entrevista al diari 'El Mundo'. La presentadora de 'Más vale tarde' i 'Palo y Astilla', nou programa dels dimarts a 'La Sexta', on s'homenatja als nostres majors, repassa la seva carrera i deixa diversos titulars, com el de l'entrevista que més va patir, per «l'agressiu» que es va mostrar Bertín Osborne.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La seva pitjor entrevista, amb Bertín Osborne

«Probablement va ser la pitjor entrevista. Era el moment dels papers de Panamà i a mi qualsevol que porti els seus impostos fora d'Espanya em sembla que no pot presumir de patriota. Ell apareixia en els papers de Panamà i havia tingut una presumpta operativa a través d'aquestes societats i ni tan sols em va deixar preguntar-li. Es va posar en un pla molt agressiu i això desmunta qualsevol entrevista perquè entra l'emocional. Per patriotes, Bertín», sentencia Mendizábal.

Un dels moments «'no sé on ficar-me'» en la seva extensa carrera va tenir lloc en la seva mateixa cadena: «Vaig anar al programa de Cristina Pardo i, en un canvi de set, es va quedar darrere del sofà un dels tècnics perquè no hi va tenir temps a sortir. Mentre fèiem l'entrevista i jo sabia que hi havia un ésser humà darrere del sofà ajupit perquè no se li veiés. Va ser impossible. No podíem amb la situació i vam haver de revelar el que estava passant», sosté.

Mamen Mendizábal en un photocall de l'Cirque du Soleil
Mamen Mendizábal ha repassat la seva vida professional en una entrevista per a 'El Mundo' | GTRES

A més, per Mamen Mendizábal, el seu moment més tens en l'àmbit polític va ser «durant el Procés. Els polítics independentistes insistien permanentment que el referèndum havia estat legal i que la independència estava acreditada pel resultat de les urnes. Insistien en arguments fal·laços i això et posava permanentment en un estat d'entrevista agra i de molta tensió».

Mamen Mendizábal reconeix que ha patit censura

La presentadora de 'La Sexta' ha confessat que va haver de viure la censura en alguns moments de la seva carrera professional: «El presentador té una pressió constant de tots els poders: l'econòmic, el polític, l'empresarial... Has de fer una negociació permanent per defensar el que tu creus que has d'explicar i el que les estructures de poder no volen que expliquis. En les negociacions moltes vegades es guanya si tens arguments i, altres vegades, te l'has de calçar».

Així mateix, Mendizábal ha manifestat quin és el gran defecte de la classe política: «El curt termini. Això fa que la construcció d'aquest país sigui molt deficitari. No tenim ni plans ni acords d'Estat per veure què volem fer amb l'Educació o la Sanitat d'aquí a 10 anys. No hi ha un consens perquè aquest país vagi a un. I això em fereix i m'indigna profundament com a ciutadana». A més, també fa autocrítica i confessa que els periodistes «busquem respostes immediates per a problemes que no són immediats. La rapidesa i la precarietat també estan entre els nostres grans problemes».

«Els periodistes som una arma llancívola en mans dels polítics»

La presentadora de 'Más vale tarde' ha reconegut que els periodistes són «presa fàcil perquè estem molt exposats. De vegades ens equivoquem i poques vegades demanem perdó. Som també una arma llancívola en mans dels polítics. I, a més, ara les xarxes ho magnifiquen tot i hi ha molts titulars que busquen el 'clickbait'. Després d'una entrevista amb un polític, sempre posen: Dur enfrontament. L'altre dia em va escriure l'alcalde Almeida i em deia: Enfrontament, Mamen? Jo no ho he vist. I jo tampoc, alcalde, li vaig contestar».

Per Mendizábal, l'objectivitat «és una lliçó difícil de complir i ni tan sols sé si la vull complir. Jo, amb el fet de ser honesta i contrastar la informació i que tot el que plantegem en antena tingui la màxima veracitat, em conformo. L'objectivitat està tacada pel que un pensa, la seva ideologia, l'estructura empresarial... Em sembla que és un concepte que algú es va inventar, però que no està entre les principals missions del periodista», conclou.