IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Blanco no tancarà totes les seves botigues a la vegada a Espanya

AC Modus va invertir molts diners però no va poder reflotar el negoci de roba fallit

Blanco tancarà les seves tendes de forma progressiva| Cedida.

Els primers empleats a sortir de l'empresa de roba Blanco ho faran el 31 de gener i seran un total de 779 treballadors, després que l'empresa hagi presentat la sol·licitud de liquidació davant el Jutjat del Mercantil de Toledo. La seva petició contempla també l'acomiadament de tota la plantilla, d'un total de 850 persones, i el tancament de les seves botigues en tot el territori espanyol, que sumen 102 establiments en total.

Fonts sindicals han explicat que en l'última reunió celebrada entre treballadors i empresa s'han acordat les dates en les quals serà acomiadada part de la plantilla. D'aquesta forma, el 31 de gener sortiran 229 persones, el 15 de febrer 21 treballadors més, als quals se sumen deu més el 28 de febrer i els vuit restants el 30 d'abril. Una vegada que l'empresa hagi procedit a fer efectius tots els acomiadaments, planteja «un escenari en el qual, en el pitjor dels casos, sigui Fogasa qui pagui les indemnitzacions i salaris deguts».

Així i tot, precisen que «la idea inicial és que, a mesura que es vagin venent les botigues, es vagin pagant les liquidacions i salaris endarrerits, però de moment no s'ha venut cap establiment». Algunes botigues estaran obertes però en fase de liquidació d'articles, mentre que unes altres ja han tancat totalment. A Huelva estan totes tancades, però a Sevilla hi ha una oberta a la capital i una altra al centre comercial Airesur, igual que a Almeria, en la qual encara queda una tenda.

Al desembre, algunes fonts properes a l'empresa precisaven que els tancaments de les botigues s'executarien de forma progressiva fins que el jutge dictamini el tancament total de la companyia. AC Modus es va fer amb la companyia fa uns mesos, i encara que va invertir grans quantitats a intentar reflotar el negoci, no va poder generar beneficis, pel qual va decidir sotmetre's als procediments d'insolvència aplicables a cada país.


Comentaris

envia el comentari