Imatge d'una boda, amb el nuvi i la núvia

La boda de 'l'alta societat' que acaba de celebrar-se en plena pandèmia

La Covid-19 no ha impedit que se celebri l'enllaç aristocràtic amb 220 convidats a Puerta de Hierro

Els últims mesos s'ha comprovat que la pandèmia no ha pogut evitar que se celebrin molts dels grans esdeveniments que estaven planejats des de feia temps; un clar exemple són els casaments. Aquestes cerimònies s'han seguit celebrant amb certa normalitat, reduint l'aforament i aportant un nou complement: la mascareta. D'altra banda, molts esdeveniments han estat cancel·lats a causa de la Covid-19.

L'aristocràcia no ha volgut perdre els seus costums i ha optat per continuar amb tot el que tenia planejat. Això sí, amb restriccions, com la resta de mortals. Una de les noces més polèmica en aquests temps ha estat la de Rodrigo de la Cierva, conegut com el Comte de Cardona, i Carlota Aguirre de Cárcer.

Imatge del casament entre el comte de Cardona, Rodrigo de la Cierva amb Carlota Aguirre de Càrcer.
Rodrigo de la Cierva i Carlota Aguirre de Cárcer celebren el seu enllaç en plena pandèmia sense tenir en compte les crítiques | Liven PH

Amb 220 convidats, entre els quals hi havia descendents de Fabiola de Bèlgica, marqueses i comtes, l'enllaç 'antipandemia' no ha deixat indiferent a ningú. Tal com Carlota ha explicat a 'Vanitatis', va encarregar el seu vestit de núvia al gener i fins al juliol no se'l va poder provar. «Crec que sóc de les poques núvies que han decidit casar-se així gairebé a la babalà. Em vaig casar amb un vestit que tan sols m'havia provat dues vegades».

Organitzar un casament durant el confinament, en plena primera onada de coronavirus, té els seus inconvenients, però Carlota i Rodrigo, ho tenien molt clar: el seu casament se celebrava, sí o sí, encara que hagués de ser una 'casament covid'.

Dels 450 convidats previstos als 220

Encara que el seu casament comptava amb totes les mesures sanitàries obligatòries, molts dels seus convidats no volien que se celebrés. «Esteu bojos, heu de posposar-la, ens deien, però en cap moment ens vam plantejar cancel·lar». L'enllaç es va celebrar el passat 2 d'octubre al Real Club de Puerta de Hierro. Va comptar amb tots els detalls que els nuvis, promesos des de novembre de 2019, van gaudir amb les mesures legals necessàries.

Les noces es van celebrar respectant l'aforament i a l'aire lliure per evitar contagis. La celebració estava prevista per a 450 convidats, però la pandèmia els va fer ser més conservadors i finalment en van ser 220. Els padrins de la boda van ser la marquesa d'Unzá del Valle i Enrique Aguirre de Cárcer i Erasun.

Aguirre de Cárcer acabava la seva entrevista per a 'Vanitatis' amb aquesta confessió: «Estem molt contents, tot va sortir superbé i, a més, ja fa deu dies de la boda i ningú ha donat positiu, cosa que ens feia por, perquè el risc sempre hi és».