IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El BOE ja recull el nou reial decret sobre la ITV

A partir de maig de 2018 entrarà en vigor

La DGT incrementará los controles de la ITV.

La DGT incrementarà els controls de la ITV. | Cedida

Fa algun temps ja vam anunciar que la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), canviarà la seva normativa a partir de maig del proper any. La decisió la va prendre el govern espanyol mitjançant l'aprovació d'un Reial decret que modificava el reglament de la ITV, segons publicava 'La Vanguardia'. Ara, segons acaba de saber-se, la normativa ja figura dins del BOE, la qual cosa li dóna una completa validesa.

Divendres passat, 3 de novembre, el Consell de Ministres aprovava per reial decret que les ITV es tornarien més flexibles i permetrien que es canviés la ITV si, com explica 'el Huffington Post', el resultat donés negatiu. A més, Espanya reconeixerà les inspeccions tècniques homologades per altres països de la Unió Europea al moment de l'adquisició d'un vehicle estranger encara que matriculat aquí.

Divisió d'opinions sobre aquest tema

Algunes de les novetats afectaran els propietaris de vehicles que vagin a passar la inspecció tècnica, però unes altres afectaran els centres en els quals es dóna aquest servei. Per AECA-ITV (associació empresarial sense ànim de lucre que aglutina la majoria de les empreses privades i públiques del sector), aquests canvis suposaran una millora a l'hora de realitzar les inspeccions, que, asseguren, podran fer-se de forma «més exigent» per evitar així «possibles fraus i manipulacions en els vehicles i referent a emissions contaminants».

D'altra banda, el sector de l'automòbil critica aquesta decisió argumentant que l'idoni seria que es liberalitzés el sector i es permetés als tallers i als concessionaris passar la ITV. No obstant això, l'AECA-ITV es congratula de l'aprovació del decret, defensant que «el nou reglament avala l'actual sistema d'ITV a Espanya, independent, imparcial i objectiu, en mantenir i reforçar la independència dels operadors d'ITV, mitjançant incompatibilitats concretes (comerç de vehicles i transport) i l'exigència d'acreditació per a totes les estacions d'ITV».

Fins al moment els propietaris del vehicle no podien acudir a un centre diferent del que havien acudit la primera vegada a passar la ITV. Un altre dels canvis que repercuteixen a les persones que passaran la ITV serà que si el vehicle passa la inspecció abans del previst, sempre que no sigui més d'un mes, la data prevista per a la pròxima revisió no es canvia.

La normativa respecte a la ITV marca que els turismes particulars han de passar la inspecció a partir dels quatre anys des de la data de matriculació. Entre els quatre i deu anys cal passar-la cada dos anys i a partir de la dècada ha de fer-se de forma anual. Les motocicletes, per la seva banda, han de superar-la cada dos anys des del quart any de la seva primera matriculació, mentre que els ciclomotors han de fer-ho igual a partir del tercer any de la seva primera matriculació.


Comentaris

envia el comentari