IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El boicot dels productes catalans pot tenir un efecte perjudicial per a l'economia espanyola

Per a elaborar la pizza de Casa Tarradellas s'utilitzen tomàquets procedents de la Vega del Guadiana, així com tonyina de Galícia o farina d'Andalusia

Pizza Casa Tarradellas, elaborada con materia prima de origen español
Pizza Casa Tarradellas, elaborada amb primera matèria d'origen espanyol | Cedida

La tensió política i social, sorgida arran del conflicte independentista a Catalunya, ha generat una onada de rebuig per part d'un sector dels consumidors espanyols als productes d'origen català. Un empresari anònim va denunciar que la seva empresa s'estava veient greument afectada pel suposat boicot, assenyalant que hi ha un evident rebuig «cap a Catalunya i allò català». Segons informa ‘Huffington Post’, aquest fet pot produir un efecte bumerang contraproduent per a l'economia espanyola. En paraules de Manuel Vázquez Calleja, conseller delegat de l'empresa extremenya Conesa, un exemple clar és el de les pizzes de Casa Tarradellas. Per elaborar aquest producte s'utilitzen tomàquets procedents de la Vega del Guadiana, així com tonyina de Galícia o farina d'Andalusia, per la qual cosa si es deixa de consumir es poden veure afectades altres empreses de diferents llocs d'Espanya.

Hi ha més exemples clars que afectarien empreses importants del sector de l'alimentació. En aquest sentit, el grup Nestlé és d'origen suís però penetra al mercat espanyol a través de Catalunya. Aquest mateix grup produeix marques molt conegudes entre els consumidors com el tomàquet Solís o l'aigua embotellada Aquarel. Altres exemples són els de Borges o Gallina Blanca, que es nodreixen de cultius o primera matèria espanyola, per la qual cosa no seria gens beneficiós per a l'economia del conjunt d'Espanya iniciar un boicot contra els seus productes. Encara és una incògnita si el rebuig a aquestes marques té un efecte palpable en l'economia, però altres regions desfavorides del territori espanyol es poden veure greument afectades.


Comentaris

envia el comentari