IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

La bombona de butà serà més barata a partir d'aquest dimarts, 16 de maig

El BOE ha anunciat que la mesura entrarà en vigor avui mateix

La bombona de butano baja de precio a partir de este martes
Les bombones de butà han registrat una ostensible baixada de preu | cedida

Bones notícies per a tots aquells catalans que encara fan ús de les clàssiques bombones de butà. A partir d'avui, segons va informar el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), cada bombona de 12,5 quilograms tindrà un cost de 13.27€, experimentant així el segon descens consecutiu d'aquest 2018 després de la baixada del mes de març.

La reducció, en aquest context, és del 4.94% del preu final i la baixada tàcita és 0.69€. Aquesta ostensible reducció ha estat conseqüència directa del fet que les la cotització de matèries primeres s'hagi vist incrementada als mercats internacionals.

 

Els motius de la reducció

L'aplicació del superàvit que es va aconseguir en el bimestre anterior, l'apreciació de l'euro pel que fa al dòlar i la caiguda dels costos de transport han estat altres dels factors que han produït la reducció.

La bombona, més de quatre euros més assequible que fa 5 anys


El preu es mantindrà, com a mínim, durant dos mesos. Així mateix, però, crida l'atenció que el preu de la bombona s'ha reduït 4,23 euros en relació al preu que tenia fa cinc anys. Entre els anys 2013 i 2014, de fet, el preu del butà va assolir límits històrics arribant a elevar-se fins als 17,5€.

Si ho comparem amb l'any passat, el resultat també és positiu pels consumidors. I és que a dia d'avui —quan es fa efectiva la reducció—, la bombona està un 1.8% més assequible, quelcom que significa un total de 25 cèntims menys que el 2017.
 

La baixada, finalment, arriba a les llars catalanes després de la gran pujada que va assolir el valor de les bombones a finals d'aquest mateix gener. Aleshores, el producte va augmentar un 1.6% —és a dir, 23 cèntims més—, tot i que quatre mesos després la reducció ha estat ostensible i beneficiosa.


Comentaris

envia el comentari