IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Bongo, el labrador retriever que patia una artrosi degenerativa, pot tornar a banyar-se al mar

Els veterinaris van aconsellar a la família que el gos fes exercici a l'aigua per alentir el procés de la seva malaltia

Bongo, el gos amb artrosi degenerativa que podrà tornar a banyar-se al mar de Tossa. | Cedida

Aquest dijous, 28 de juny, al matí, Sara García, la propietària de Bongo, un labrador retriever de 7 anys, podrà tornar a gaudir de banyar-se a la platja amb el seu gos. El Bongo va néixer amb una artrosi degenerativa i els veterinaris van aconsellar als seus amos que el portessin a fer exercici a l'aigua, ja que, com no hi ha risc d'impacte, això endarreria l'avanç de la malaltia. El ca és incapaç de fer més de quatre passos seguits per culpa dels dolors que pateix. Malauradament, el 19 de juny, la família va rebre l'avís que no podrien tornar a portar el Bongo a banyar-se, ja que segons l'Ajuntament de Tossa de Mar, algú es va queixar, ja que aquella pràctica vulnerava l'ordenança municipal que impedeix als gossos trepitjar les zones de bany naturals del municipi. Joan Capdevila, el fill de la Sara, va protagonitzar una recollida de firmes, que va ser molt criticada a les xarxes socials, amb l'esperança de poder dialogar amb el consistori sobre la injustícia. El pobre animal, malalt de per vida, tenia dret a poder fer el seu exercici rutinari.

  

Ahir, dimecres 27 de juny, la família d'en Bongo es va reunir amb l'alcaldessa de la localitat de la comarca de la Selva, Gisela Saladich, i van arribar a un acord per tal de permetre que el gos es pugui tornar a banyar al mar. «Podrà seguir amb la seva teràpia», confirma el Joan, feliç. No obstant això, no serà a la platja Gran, sinó que el Bongo, que té uns problemes de mobilitat tan gran que necessita un carretó per desplaçar-se, podrà gaudir, amb la seva família, del sol i l'aigua d'un lloc amb bona accessibilitat. L'Ajuntament de Tossa no ha fet públic com han arribat a l'acord. «L'important és que hem consensuat un lloc i un horari en què Bongo podrà fer una estona d'exercici i després marxar», relata Saladich. De la mateixa banda, l'alcaldessa assegura que «no hi havia un problema de voluntat política, sinó de trobar l'espai. El tenim».


No obstant això, la lluita de Bongo no ha acabat aquí. Doncs tal com relata en Joan «al darrere de la nostra lluita individual n'hi havia una altra de col·lectiva». Els amos del labrador, que ja han aconseguit més de 6.300 firmes per la causa d'en Bongo, buscaven, també, «aconseguir que Tossa tingui un lloc on els que estimem els animals puguem gaudir de la platja amb ells». Segons informa 'el Periódico', la família ja ha parlat sobre aquest tema amb l'alcaldessa, que s'ha compromès a estudiar-ho de cara a l'estiu vinent. 


Comentaris

envia el comentari