Boris Izaguirre: «Em van violar amb 13 anys, entre tres persones»

El periodista ha relatat un dels moments més durs de la seva vida a la seva nova novel·la 'Tiempos de Tormentas'

Imagen de archivo de Boris Izaguirre.
Imatge d'arxiu de Boris Izaguirre. | Telecinco

Boris Izaguirre ha escrit una nova novel·la, ‘Tiempos de Tormentas’, on ha introduït pinzellades autobiogràfiques i que té com a protagonistes al mateix periodista i a la seva mare, Belén, de la qual es va haver d'acomiadar l'any 2014.

Tot i que l'escriptor es pensava que només tardaria uns quatre mesos en escriure el nou llibre, finalment, però, ha tardat quatre anys per acabar-lo. El motiu d'aquest retard es deu al fet que va haver de retrocedir a un episodi «agònic» que va passar quan només tenia 13 anys. Durant la presentació del seu nou llibre, Boris ha relatat que «va patir una violació».

«Em van violar amb 13 anys. Entre tres persones… Al meu país alguns amics meus han passat per situacions semblants, perquè és com si el gai s'ho mereixés. Violar al gai és com si anés amb la seva condició. La meva mare no volia que aquesta violació avancés encara més en la meva sexualitat, en la nostra relació, en el meu cap… i em va exigir que jo no canviés. Va ser molt dolorós perquè, una vegada que va passar, jo mai vaig tornar a veure a aquella gent», explica el mateix Boris. 

Tanmateix, Izaguirre diu que «molt homes homosexuals han tingut situacions més o menys similars i sempre ha significat una terrible violència perquè els posa en escac amb ells mateixos, fent que et sentis culpable, per això m'importa tant explicar com va ser la mama del protagonista».

Imagen de archivo de Boris Izaguirre.
Imatge d'arxiu de Boris Izaguirre. | Gtres

 

Així doncs, el protagonista ha volgut destacar l'important paper que va desenvolupar la seva mare dia darrere dia: «La meva mare va ser atroçment valenta», ja que «va apartar la violència, com l'oli amb el vinagre, i va dir 'l'important ets tu'». 

«Quan la meva mare va emmalaltir i parlàvem en to de comiat de gairebé tots els temes, la veritat és que tots dos evitàvem parlar d'aquest capítol. Per això també vaig pensar que era important posar-ho al llibre», ha explicat Izaguirre. 

La novel·la més personal d'Izaguirre

Malgrat ser un dels episodis més difícils de la seva vida, Boris Izaguirre assegura que tenia moltes ganes d'explicar-ho «perquè realment va enfortir el missatge de ‘no t'esfondris’ ni tan sols davant la violència més atroç». I és que per a ell, es tracta d'«una veritat que pesa». 

«Es demostra que després jo vaig continuar endavant i no vaig retrocedir tampoc en la meva sexualitat, perquè sempre em va semblar que això tampoc m'ho havia d'arrabassar», sentencia Boris. 

Tanmateix, cal destacar que 'Tiempo de tormentas' és la dotzena novel·la escrita pel veneçolà. Una novel·la que l'escriptor confessa que ha sigut la més personal, on repassa  «els dies d'escola, un amor, una violació, el silenci; els seus primers passos com a columnista o escriptor de telenovel·les, el salt a la fama a Espanya amb ‘Crónicas Marcianas’ i el finalista del Premi Planeta, el glamur, els abismes, de nou l'amor i la violència».


Comentaris

envia el comentari