IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Bulevard Rosa tancarà les seves portes després de l'estiu

Les galeries situades al passeig de Gràcia de Barcelona no renoven els contractes de lloguer amb els seus comerciants

Bulevard Rosa tancarà l'estiu de 2018 les galeries del passeig de Gràcia de Barcelona
Bulevard Rosa tancarà l'estiu de 2018 les galeries del passeig de Gràcia de Barcelona | Cedida

Ja fa uns anys que de mica en mica Barcelona va perdent el comerç de proximitat, o millor dit, el comerç tradicional. Aquesta vegada és el torn del Bulevard Rosa del passeig de Gràcia. Les galeries tancaran definitivament les portes, després de 40 anys d'activitat, el pròxim estiu de 2018. Després de ser un punt de referència en la ciutat durant anys, el centre ja ha avisat als comerços que no renovarà els contractes de lloguer, passades les dates d'estiu de l'any vinent. Aquests contractes finalitzen el 31 de desembre d'aquest mateix any, però se'ls dona un marge per aprofitar al màxim la campanya de Nadal i Reis.

S'alliberen gairebé cinc mil metres quadrats d'espai. La superfície comercial alberga a més de seixanta botigues de roba, sabateria i joieria. Majoritàriament per negocis familiars. Amb el tancament, deixen un gran espai en l'eix comercial entre els carrers València i Aragó —punt neuràlgic per als turistes—. Actualment, Bulevard Rosa competia amb grans cadenes en la zona cèntrica com Zara o H&M, amb àmplies façanes i grans taulells amb les últimes col·leccions de la moda. Punt a favor i punt en contra en l'atracció de turistes a les galeries comercials.
 

Aquest model comercial va tenir molta popularitat en els anys vuitanta. Actualment ha quedat obsolet a causa de la fragmentació en petites tendes en diferents espais de Barcelona. La concepció actual és ocupar l'espai en el menor nombre d'empreses reduït a quatre botigues més àmplies. Els comerciants i treballadors dels establiments lamenten aquest tancament. Moltes d'aquestes botigues formaven part del conjunt de negocis emblemàtic de la ciutat. Es desconeix l'adjudicació del futur del local. Alguns dels empleats parlen de la futura obertura d'un Decathlon o Primark com a opció rellevant.


Comentaris

envia el comentari