Busquen un donant de medul·la per a un nadó de 17 mesos de Girona

El nadó necessita un trasplantament urgent de medul·la

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ha organitzat, per al dimecres 12 d'abril de 16 hores a 21 hores, una jornada de recollida de mostres per fer-se donant de medul·la i poder, així, ajudar el Pau i a tots aquells qui la necessitin. En Pau és un nadó de 17 mesos de Vilobí d'Onyar que pateix leucèmia mielomonocítica juvenil i requereix un trasplantament urgent. Segons l'alcaldessa de la localitat, Cristina Mundet, tan aviat com van tenir coneixement del cas, van donar el seu «suport i oferir ajuda per tot el que fes falta». 

Va ser la setmana passada quan la família va saber que el nadó necessitava un trasplantament urgent i van contactar amb l'Ajuntament per posar en marxa la iniciativa. Ahir, finalment, es va publicar el cartell de la campanya a través del compte de Facebook del consistori. La campanya, que compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits, es farà als baixos de Can Roscada i inclourà una xerrada informativa el dia 7 d'abril a les 19 hores per explicar als assistents en què consisteix aquest procediment o què implica. El pare del nadó insisteix que el que volen és que aquesta campanya no serveixi només per al seu fill, «sinó per a altres persones que també ho necessiten».

Qualsevol persona pot ser donant de medul·la òssia i esperar ser compatible amb alguna de les tantes persones al nostre país que en necessiten. Per a rebre informació sobre les donacions, us podeu apropar al centre hospitalari més proper, on us donaran tota la informació necessària. En aquest enllaç també trobareu informació sobre aquest aspecte.


Comentaris
Gloria
pq no elimineu les noticies van corrent per les xarxes socials encara despres de 2 anys....

envia el comentari