Cada cop hi ha més captadors de socis per ONG a Catalunya

Al centre de la ciutat és estrany no creuar-se amb un grup de joves amb carpetes que demanen donacions
Cada cop hi ha més captadors de socis d'ONG a Catalunya. | ACNUR

 

Sovint ens creuem amb grups de joves, a vegades identificats amb armilles o samarretes, o algun altre distintiu, armats amb una carpeta corporativa que demanen als vianants que s'associïn a alguna organització no governamental per col·laborar en alguna causa solidària. Aquesta modalitat laboral ha proliferat a tot Catalunya, però Barcelona s'ha convertit en un niu d'aquests treballadors que esperen recaptar tants socis com sigui possible. Els carrers del centre la ciutat, sobretot els punts de pas més concorreguts, estan ocupats cada dia per diverses organitzacions. 

La proliferació d'aquest sistema de recaptació respon a les retallades que han hagut d'afrontar aquestes organitzacions per part de l'Administració, fet que ha desencadenat la cerca d'altres tècniques per captar socis i fons. La captació de socis al carrer és un sistema que han adoptat gairebé totes les entitats sense ànim de lucre perquè a banda de servir per aconseguir més recursos, també serveix per donar visibilitat a l'organització. 

 

Però cal veure si la visibilitat és positiva perquè no costa gaire trobar usuaris de xarxes socials que es queixen d'aquesta pràctica, i els consells per evitar que els captadors t'interceptin, es converteixen en contingut viral amb facilitat. Segons explica 'El Periódico', la feina de captador de socis genera un important desgast emocional, perquè cada dia s'enfronten a nombroses negatives, i tot i que el sou d'aquests treballadors no depèn del nombre de socis que aconsegueixen, sí que han de complir amb un mínim mensual per poder mantenir la feina. La majoria d'aquestes entitats s'esforcen perquè els seus captadors coneguin de primera mà els projectes que desenvolupen i s'impliquin en la tasca solidària, perquè així els resulti més natural donar explicacions i convèncer els vianants de la necessitat de les seves donacions. 

Més notícies de la categoria Cor