Cada nit s'encén una llum en un bosc de Michigan des de fa cinquanta anys

El fenomen ha estat batejat com la llum de Paulding

Com informa el diari The Daily Mail, els habitants de Michigan van advertir l'any 1966 una estranya llum que apareixia de nit en un bosc proper. Des de llavors la història es repeteix, però ara centenars de persones s'apropen al bosc per contemplar la llum. Tal és el fenomen, que el Servei Forestal de Michigan ha senyalitzat un punt concret del bosc per poder observar la llum amb tota claredat. 

Cartell que indica el punt perfecte per veure la llum. | pauldinglight.com

El fenomen ha estat batejat com la llum de Paulding, ja que segons diu la llegenda, un guardafrens anomenat així va morir en les vies intentant detenir un ferrocarril. Des de llavors, l'erràtic esperit de l'home s'apareix cada nit per manifestar-se en forma de llum. En 2010 un grup d'estudiants d'enginyera òptica van intentar donar una explicació científica a aquest succés. Utilitzant espectrògrafs i un telescopi, van arribar a la conclusió que la llum provenia dels cotxes que circulavan en una carretera propera, podent després recrear la mateixa llum amb diferents matisos característics, com els colors o les formes que es podien veure en el bosc.

Llum de Paulding. | Wikimedia

Malgrat aquesta exhaustiva recerca, molts segueixen creient la llegenda. Podeu jutjar vosaltres mateixos veient aquest vídeo en el qual, encara que no té la millor qualitat, podem apreciar com la llum s'intensifica i queda estàtica durant una bona estona.


Comentaris

envia el comentari