El caganer de Josep Lluís Trapero es converteix en la figura més venuda

Carles Puigdemont, Gabriel Rufián o Anna Gabriel també tenen la seva figura més escatològica dels pessebres

El caganer de Josep Llúís Trapero
El caganer de Josep Llúís Trapero | Caganer.com

El caganer de Josep Lluís Trapero —Major dels Mossos d'Esquadra destituït després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució— s'ha convertit en una de les figures més venudes aquest any per l'empresa 'Caganer.com'. 

Els artesans de la familiar Alós-Pla de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, converteixen cada any els personatges d'actualitat en la figura més escatològica dels pessebres. 

Després de Trapero, la segona figura més venuda és la del president Carles Puigdemont. Un dels membres de l'empresa i que ja ha dissenyat més de 650 caganers diferents, Marc Alós, destaca que «el curiós és que no només venem la figura del president a Catalunya, sinó també a tot Espanya».

Segons publica el diari 'El País', l'any passat l'empresa dubtava si havíen de dissenyar el caganer de Puigdemont o no. No obstant, i després de debatre-ho, van decidir que si el president superava la qüestió de confiança donarien llum verda a la figura. I així ho van fer, convertint-se a hores d'ara, en la segona figura més venuda. 

 

El procés augmenta el nombre de caganers

De fet, el procés independentista ha fet augmentar la col·lecció de caganers. Aquest any podem trobar des de la figura de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart —empresonats a Soto del Real des del passat 16 d'octubre— o el caganer de la diputada de la CUP, Anna Gabriel, i dels diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. 

En l'àmbit internacional, líders com el president d'Estat Units, Dols Trump, el president de França, Emmanuel Macron, així com el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, o el líder suprem de Corea del Nord Kim Jong-un ja tenen la seva figura més característica del pessebre nadalenc. 


Comentaris

envia el comentari